Bulgaria are un nou atașat militar acreditat în Republica Moldova

25 ianuarie 2023, 11:07 Politică 195
Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi și noul atașat militar acreditat pentru R. Moldova Lyubomir Rodopski.  Sursa: www.army.md

Colonelul Lyubomir Rodopski este noul atașat militar al Bulgariei acreditat în Republica Moldova, cu reședința la București. Acesta fost prezentat Ministerului Apărării din Republica Moldova în cadrul unei întrevederi dintre ambasadorul Republicii Bulgaria în Republica Moldova, E.S. Evgueni Stoytchev și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

Principalele subiecte abordate în cadrul dialogului au vizat stadiul actual al cooperării bilaterale pe domeniul de apărare și perspectivele de dezvoltare ale parteneriatului.

Părțile au discutat, de asemenea, despre situația de securitate regională, prioritățile de modernizare a Armatei Naționale în conformitate cu standardele occidentale, obiectivele de consolidare a relațiilor de cooperare cu partenerii externi, inclusiv Bulgaria, dar și intensificarea participării militarilor moldoveni în misiuni de menținere a păcii cu mandat internațional.

Anatolie Nosatîi a mulțumit, în acest sens, Guvernului Bulgariei pentru susținerea politică a dezideratelor Republicii Moldova în cadrul organizațiilor internaționale.

La final, oficialii cu convenit asupra consolidării dialogului bilateral pe dimensiunea apărării.

Colaborarea moldo-bulgară în domeniul militar a demarat în luna iunie 1996.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media