Șoferul de tir, care în noiembrie 2021 a încercat să scoată din țară narghilea, medicamente și anabolizante de peste 1,2 milioane lei – condamnat la 5 ani de închisoare

31 ianuarie 2023, 09:37 Justiție 249
Procuratura Generală.  Sursa: Replica Media

Urmarea a trimiterii în judecată a dosarului unui șofer de tir învinuit în noiembrie 2021 de contrabandă cu produse de peste 1,2 milioane lei de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Hîncești l-a condamnat pe acesta la 5 ani închisoare cu suspendarea pedepsei.

Procurorii PCCOCS însă consideră pedeapsa prea blândă și o vor contesta. De asemenea, acuzatorii de stat vor contesta și refuzul Judecătoriei Hîncești de confiscare a contravalorii de peste 1,1 milioane lei a tirului și semiremorcii folosite la comiterea infracțiunii.

Această contestare urmează altei contestări satisfăcute pe un caz similar, la Judecătoria Hîncești, în octombrie 2022, într-un dosar de contrabandă cu 150.000 țigări, atunci când a fost supusă confiscării valoarea în bani a mijlocului de transport de 655.000 lei, folosit la comiterea infracțiunii, care nu-i aparținea inculpatului.

Cazul anunțat ține de încercarea unui șofer să scoată din țară prin Leușeni narghilea, medicamente și anabolizante de peste 1,2 milioane lei, camuflate în una din cele două roți de rezervă ale tirului. Inculpatul a cooperat cu autoritățile și a declarat că urma să le vândă în România, unde urma să-și încarce camionul cu mobilă ce urma să o transporte spre Italia.

Acesta are vârsta de 37 de ani, este originar din Anenii Noi și este angajat al unei companii de transport din România.

Potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri de către Judecătoria Hîncești și rămânerea ei definitivă, inculpatul se prevalează de prezumția nevinovăției.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media