Guvernul va crea Agenția de Dezvoltare Regională Municipiul Chișinău. Spînu: „Trotuarele sunt bune, dar orașul are nevoie de programe serioase în toate domeniile”

9 decembrie 2022, 08:48 Politică 216
Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.  Sursa: Replica Media

Guvernul va crea Agenția de Dezvoltare Regională Municipiul Chișinău. Hotărârea de Guvern privind inițierea procedurii de constituire a fost publicată pentru consultări publice și aprobată în ședința secretarilor generali, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Potrivit lui Spînu, în componența Consiliului Regional pentru Dezvoltare Municipiul Chișinău vor intra:

- Primarul general;

- un reprezentant delegat de către Consiliul Municipal;

- trei primari delegați de adunarea generală a primarilor din Municipiul Chișinău;

- doi reprezentanți ai sectorului privat și doi reprezentanți ai societății civile.

„Trotuarele sunt bune, dar orașul are nevoie de programe serioase în toate domeniile: apă și canalizare, mobilitate urbană, dezvoltare economică, digitalizare, servicii publice, locuințe și eficiență energetică etc.”, a punctat ministrul Spînu.

Consiliului Regional pentru Dezvoltare Municipiul Chișinău va coordona şi monitoriza procesul de elaborare a Strategiei de dezvoltare regională şi a planului operaţional, mobiliza resursele regionale în scopul dezvoltării stabile şi durabile a localităţilor din regiune, avînd drept obiectiv îmbunătăţirea maximă a condiţiilor de trai pe întreg teritoriul regiunii de dezvoltare, defini scopurile şi priorităţile în domeniul dezvoltării social-economice a regiunii respective de dezvoltare, coordona planificarea şi implementarea obiectivelor de dezvoltare regională din cadrul regiunii de dezvoltare.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media