DOC/ Gala Olimpicilor 2022: Cei mai buni elevi și profesori au fost premiați pentru rezultate remarcabile

21 decembrie 2022, 09:28 Educație 213
Gala Olimpicilor 2022.  Sursa: gov.md

Prim-ministra Natalia Gavrilița a premiat, astăzi, alături de ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, 34 de elevi care pe parcursul anului 2022 au obținut rezultate remarcabile la 15 concursuri și olimpiade regionale și internaționale. De asemenea, au fost premiați 27 profesori care au pregătit lotul olimpic. Elevii și cadrele didactice au primit diplome de excelență și premii bănești, în valoare totală de 710 mii de lei.

Șefa Executivului a menționat că, prin succesele lor, olimpicii contribuie la promovarea imaginii țării noastre în lume, fiind exemple de perseverență și ambiție pentru toți tinerii din Republica Moldova. În același timp, prim-ministra a accentuat că în spatele medaliilor și premiilor stă un efort colosal: ore de muncă petrecute în sălile de studiu, în laboratoare, în fața calculatorului sau la bibliotecă.

„Dedicația voastră, a tinerilor pe care îi premiem astăzi, este dublată și de efortul părinților care vă susțin și care trăiesc alături de voi emoțiile participării la concursuri. În același timp, aceste performanțe nu ar fi fost posibile fără implicarea unor profesori de excepție. Îmi exprim recunoștința pentru munca pe care o depuneți și vreau să vă asigur că veți avea susținerea necesară pentru a continua să formați noi generații de olimpici republicani, naționali și internaționali”, a spus Natalia Gavrilița.

Despre experiența în cadrul concursurilor la care a participat, a vorbit Alin Popescu, elevul liceului Teoretic „Orizont”, care a obținut performanțe la olimpiadele de matematică și informatică:

„Am avut șansa să concurez cu cei mai buni tineri din țară, iar după luni de muncă perseverentă am reușit sa obțin rezultate și la olimpiadele internaționale. Cheia succesului este munca asiduă în domeniul pe care îl iubești, alături de cineva care să te susțină în această experiență”.

În acest an, loturile olimpice naționale la matematică, informatică, chimie, biologie, fizică, științe și inginerie au reușit să obțină 51 de premii, dintre care 8 medalii de argint, 31 de medalii de bronz, 10 mențiuni de onoare, un loc III și un premiu special.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media