Eurovision 2022. Zdob și Zdub, Dianna Rotaru, Ana Cernicova și Ricky Ardezianu, printre artiștii care doresc să reprezinte R. Moldova la cel mai cunoscut concurs muzical din lume

25 ianuarie 2022, 13:05 Muzică 528
Eurovision 2022.  Sursa: Replica Media

Zdob și Zdub, Dianna Rotaru, Ana Cernicova și Ricky Ardezianu sunt printre artiștii care doresc să reprezinte Republica Moldova la cel mai cunoscut concurs muzical din lume „Eurovision 2022”. Concursul naţional are loc în două etape: în perioada 25-28 ianuarie sunt examinate dosarele candidaţilor, iar pe 29 ianuarie vor avea loc audiţiile live.

Dinn numărul total de dosare depuse, 29 sunt eligibile pentru a accede în etapa următoare. Vezi AICI.

Procedurile de desemnare a reprezentantului Republicii Moldova au fost stabilite de către Comitetul de Organizare, care a elaborat Regulamentul cu privire la desfăşurarea selecţiei naţionale 2022.

Selecţia naţională va avea loc în două etape: examinarea dosarelor şi audierea live a concurenţilor.

Ulterior, se va decide organizarea finalei naţionale ESC, preconizată pentru 5 martie, potrivit TRM.

Republica Moldova participă la ESC din anul 2005. În acel an, ţara noastră, reprezentată de formaţia „Zdob şi Zdub”, s-a plasat pe locul şase, iar trupa „SunStroke Project” a obţinut, în 2017, cel mai bun rezultat - locul trei.

Concursul Muzical Eurovision 2022 va fi a 66-a ediție a Concursului Muzical Eurovision. Concursul se va desfășura în Torino, Italia, pe 10, 12 și 14 mai 2022, după ce Italia a câștigat ediția din 2021 cu piesa „Zitti E Buoni” interpretată de trupa rock Måneskin.

41 de țări vor participa la ediția din 2022.


Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media