DOC/ Deputata PSRM, Alla Darovannaia, obligată de instanță să dezmintă public acuzațiile privind autenticitatea diplomei de master a Alei Nemerenco

28 iulie 2021, 08:02 Politică 242
Alla Darovannaia, Ala Nemerenco.  Sursa: Facebook/ZDG.md

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a obligat-o pe deputata PSRM Alla Darovanaia să dezmintă public informațiile răspândite la conferința de presă din 02 februarie 2021 de la sediul Parlamentului Republicii Moldova, dar și pe pagina sa oficială de Facebook, privind autenticitatea diplomei de master a Alei Nemerenco, pe atunci consilieră prezidențială pe domeniul Sănătății. Instanța a calificat declarațiile deputatei Darovannaia ca fiind defăimătoare, false, care au lezat onoarea, demnitatea și reputația profesională a reclamantei. Anunțul a fost făcut marți, de actuala deputată a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Ala Nemerenco.

„Deputata Darovanaia este obligată să dezmintă informația în același mod în care a fost răspândită – în conferință de presă organizată în sediul Parlamentului, cu invitarea tuturor reprezentanților mass media și cu publicarea textului dezmințirilor pe pagina sa oficială de Facebook. Deputata mai este obligată să elimine de pe pagina sa de Facebook toate postările cu referire la mine. De asemenea, va plăti 20.000 lei cu titlu de prejudiciu moral și va acoperi toate cheltuielile de judecată suportate”, a scris Ala Nemerenco pe o rețea de socializare.

Deputata PAS a spus că banii, cei 20 de mii de lei, vor fi donați în scopuri caritabile.

„Astăzi justiția noastră prin decizia sa mi-a reînviat nu doar mie speranța că țara noastră va reuși să se refacă, Statul va deveni Stat și Parlamentul - Parlament. Astăzi eu sunt mai sigură ca oricând că vom reuși”, a menționat Ala Nemerenco.

Vom reveni mai târziu cu o reacție din partea deputatei Alla Darovannaia.

Deputații socialiști Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au anunțat, la 2 februarie 2021, în cadrul unui briefing de presă, că au cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să anuleze ordinul prin care consilierei prezidențiale de atunci, Ala Nemerenco, i-a fost eliberată diploma de master.

Alla Darovannaia a spus atunci că deține informații, precum că Ala Nemerenco, împreună cu alți șase cetățeni ai Republicii Moldova, „au primit o diplomă de master la Universitatea de Stat de Medicină și Farmaceutică (USMF) fără examene de admitere, fără a participa la cursuri și fără a apăra o teză de master – în baza ordinului Ministerului Sănătății”.

A doua zi Ala Nemerenco a anunțat că i-a acționat în judecată.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media