Sinteza CNAMUP: Echipele de asistență medicală urgentă din raionul Sîngerei și Ungheni au asistat două nașteri în ambulanță

3 octombrie 2022, 21:16 Sănătate 58
Chisinau Ambulanta.  Sursa: Replica Media

IMSP CNAMUP informează că în perioada 26 septembrie – 2 octombrie, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru 13.883 de persoane, inclusiv la 2.279 de copii. După acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital, 5.684 de pacienți, dintre care 1.375 de copii au fost transportați la spitalele din țară pentru investigații și tratament.

Pe parcursul săptămânii au fost înregistrate 3.044 de solicitări pe motivul urgențelor cardiovasculare, 55 erau la pacienții cu sindrom coronarian acut.

Din numărul total de 1.857 de cazuri de patologii neurologice, 231 erau accidente vasculare cerebrale. Urgențele respiratorii au constituit 1.835 de solicitări, inclusiv 906 la copii.

În ultima săptămână, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 1.397 de solicitări pentru acordarea primului ajutor calificat persoanelor cu diverse traumatisme. Echipele AMU au fost solicitate pentru 75 de persoane, care au avut de suferit în urma accidentelor rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, 58 de pacienți, inclusiv 11 copii au fost transportați la spital.

În această perioadă au mai fost înregistrate 52 de solicitări pe motivul urgențelor toxice, dintre care 13 intoxicații cu medicamente, nouă intoxicații cu ciuperci și opt cu alcool.

Echipele AMU au mai intervenit la 34 de cazuri de combustii, inclusiv la 14 copii.

Șapte pacienți au manifestat reacții alergice acute până la șoc anafilactic la înțepăturile provocate de albini/viespi, aceștia au fost transportați la spital.

Totodată, echipele de asistență medicală urgentă din raionul Sîngerei și Ungheni au asistat două nașteri în ambulanță, care au decurs fără complicații. Mamele au o vârstă cuprinsă între 24 - 30 ani. În ambele cazuri, travaliul s-a declanșat spontan în timpul transportării parturientelor la maternitate.Venirea pe lume a două fetițe cu o greutate de aproximativ trei kilograme a fost soldată cu succes datorită intervenției echipelor AMU. Ulterior, lăuzele și nou-născuții au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale corespunzătoare

Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media