Ministerul Apărării dezminte: „Informația precum că Maia Sandu pregătește mobilizarea generală - FALSĂ”

3 octombrie 2022, 15:17 Societate 177
Fake news.  Sursa: www.wittenberg.edu

Ministerul Apărării dezminte informația apărută în presa rusă precum că președinta Maia Sandu ar pregăti mobilizarea generală în Republica Moldova. Instituția a venit cu o precizare în care a anunțat că este un fals.

„Mobilizarea este demarată odată cu declararea stării de asediu sau de război. Parlamentul Republicii Moldova este cel care declară mobilizare la propunerea Consiliului Suprem de Securitate, iar președintele Republicii Moldova, poate declara, cu aprobarea Parlamentului, mobilizarea parțială sau generală.

În Republica Moldova nu este stare de asediu și nu există premise pentru declararea mobilizării.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova îndeamnă oamenii să se informeze doar din surse credibile și oficiale”, precizează Ministerul.

Menționăm că, propagandiștii ruși au distribuit informația că Maia Sandu pregătește mobilizarea generală, pe canalul de Telegram Wargonzo, informație care a fost preluată de mai multe portaluri de știri.

„Potrivit informațiilor noastre, curatorii au însărcinat-o deja pe Sandu să cerceteze măsura unei mobilizări militare de amploare în Moldova - pentru a deschide un front suplimentar pentru Rusia împreună cu trupele române. Nu este exclusă opțiunea ca moldovenii mobilizați să fie trimiși să lupte în interesele grupării teroriste UG („Statul Ucrainean”) la Nikolaev și alte zone fierbinți”, se arată în mesajul WarGonzo.


Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media