Primarul capitalei ucrainene: 270 de mii de apartamente rămân fără electricitate, iar 40% dintre consumatori au rămas fără alimentare cu apă la Kiev

31 octombrie 2022, 19:41 Ucraina 142
Vitalii Kliciko, primarul de Kiev.  Sursa: hotnews.ro

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a vorbit despre consecințele bombardării infrastructurii energetice, care a provocat pene de curent, și despre situația din capitala Ucrainei în ansamblu. Potrivit edilului ucrainean, actualmente 270 de mii de apartamente rămân fără electricitate, iar 40% dintre consumatori au rămas fără alimentare cu apă la Kiev.

În special, specialiștii lucrează pentru a stabiliza funcționarea instalațiilor de apă cât mai curând posibil. Potrivit lui Kliciko, dimineața, din cauza deteriorării unei instalații electrice de lângă Kiev, 80% dintre consumatori au rămas fără alimentare cu apă, iar 350.000 de case din Kiev fără electricitate.

„La această oră, 270.000 de apartamente rămân fără electricitate în capitală. 40% dintre consumatorii din capitală sunt fără apă”, a scris Kliciko pe Telegram.

„Inginerii plănifică să stabilizeze situația cu electricitate în jurul orei 21:00 - 22:00. Dar, chiar și cu revenirea alimentării cu energie electrică, se vor aplica opriri, pentru că situația este dificilă”, a mai adăugat primarul Kievului.

Potrivit primarului, orarul trenurilor va fi modificat în metroul din Kiev de la 1 noiembrie. În orele de vârf, intervalele dintre trenuri vor fi de 4-5 minute, iar alteori - 8-10 minute. Acest mod de funcționare a metroului va economisi consumul de energie electrică.

„În ceea ce privește transportul public terestru, din cauza unei întreruperi de curent pe o parte a traseelor ​​de troleibuz și tramvai, lucrătorii din transport au organizat un serviciu de autobuz. Amintesc că pe unele rute de troleibuz a fost introdus pe 20 octombrie un serviciu alternativ - autobuz - pentru pentru a economisi energie electrică”, a adăugat Kliciko.

Armata rusă a lansat astăzi, din nou, un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. În dimineața zilei de 31 octombrie, alertele aeriene au răsunat în toate regiunile ucrainene și au fost raportate explozii în regiunile Kiev, Kirovograd, Zaporojie, Cernăuți, Cerkasi, Harkiv și Dnepropetrovsk. În regiunile Vinița și Hmelnițki, rachetele doborâte de apărarea ucrainenaă au căzut peste obiecte civile, relatează Meduza. Potrivit datelor preliminare, două persoane au fost rănite în atacurile din regiunea Kiev.

Una dintre rachete ce a fost doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din R Moldova, aflată la granița cu Ucraina. Ministerul de Interne a precizat că nu au fost înregistrate victime, însă mai multe geamuri ale unor locuințe din Naslavcea au fost sparte.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media