VIDEO/ Blinken anunță că a solicitat Congresului SUA alocarea a 1,1 miliarde de dolari pentru securizarea sectorului energetic al R. Moldova și Ucrainei

30 noiembrie 2022, 15:35 SUA 187
Anthony Blinken.  Sursa: Saul Loeb/Pool Photo via AP

Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii (SUA), Antony Blinken, a declarat că a solicitat Congresului SUA alocarea a 1,1 miliarde de dolari pentru securizarea sectorului energetic al Republicii Moldova și al Ucrainei. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de astăzi, 30 noiembrie, desfășurat la București.

„(...) Am depus, de asemenea, o cerere la Congres pentru alocarea a 1,1 miliarde de dolari pentru asigurarea sectorului energetic al Republicii Moldova și Ucrainei și a restabili aprovizionarea cu energie a acestora”, a declarat Blinken.

Amintim că în cadrul primei zile a Ministerialei de la București, secretarul de stat Blinken a anunța în timpul unei reuniuni a G7+, că Guvernul Statelor Unite oferă peste 53 de milioane de dolari pentru a sprijini achiziționarea urgentă de echipamente de care Ucraina are nevoie pentru refacerea sistemului energetic, care a fost deteriorat în urma atacurilor masive din partea Federației Ruse.

Departamentul de Stat a adăugat că pachetul de ajutor va include vehicule, transformatoare, deconectatoare, dispozitive de protecție la supratensiune, întrerupătoare și alte echipamente critice.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media