Localitatea Vîsokopillea din regiunea Herson, recucerită de ucraineni. Soldații au arborat steagul Ucrainei deasupra spitalului

4 septembrie 2022, 17:55 Ucraina 3439
Localitatea Vîsokopillea din regiunea Herson, recucerită de ucraineni.  Sursa: UNIAN

Soldații ucraineni au eliberat satul Vîsokopillea din regiunea Herson. Steagul ucrainean a arborat pe acoperișul spitalului din sat, a declarat corespondentul de război Andrei Țaplienko, scrie UNIAN.

În același timp, Pivden OK în raportul de la 12:00 pe 4 septembrie nu a raportat recucerirea localității. Urmează confirmarea din partea Marelui Stat Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ulterior, așa-zisul fost ministru al Apărării al autoproclamatei Republici Populare Donețk (DNR), Igor Strelkov-Girkin, a confirmat pe Telegram că soldații ucraineni au eliberat localitatea Vîsokopillea, regiunea Herson.

Potrivit acestuia, a existat un „eșec tactic sensibil.”

„Confirmăm abandonarea așezării de tip urban Vîsokopillea de către trupele noastre în direcția Krivoi Rog. Acesta este un eșec tactic sensibil, - mai devreme, „inamicul” a încercat în mod repetat să ia această fortăreață extremă a Forțelor Armate a Federației Ruse pe abordările îndepărtate către Krivoi Rog”, a scris Girkin.

Amintim că în timpul războiului din Ucraina, armata rusă a preluat controlul asupra regiunii Herson și a părții Azov a regiunii Zaporojie. Autointitulatele „administrații militaro-civile” au început să lucreze acolo, posturile de televiziune și posturile de radio rusești au început să difuzeze materiale, iar relațiile comerciale cu Crimeea ocupată au fost restabilite. De asemenea, regiunile au trecut la ora Moscovei.

La 25 mai, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un Decret prin care permite obținerea cetățeniei ruse de către locuitorii din regiunile Herson și Zaporojie din Ucraina ocupate de ruși prin procedură simplificată, iar potrivit BBC, anterior, „noile autorități de acolo” și-au anunțat intenția de a se alipi Rusiei.

La 23 mai, noile autorități pro-ruse din regiunea ucraineană Herson, cucerită de Moscova, au făcut moneda rusă, rubla, moneda oficială alături de hrivna ucraineană.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media