VIDEO/ După Sergiu Gaibu, ar putea urma și alte remanieri guvernamentale. Grosu: „La momentul potrivit, doamna prim-ministră o să vină cu un anunț”

17 noiembrie 2022, 13:41 Politică 129
Igor Grosu, președintele Parlamentului.  Sursa: Replica Media

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a negat informația apărută în spațiul public precum că la ședința nocturnă de la Președinție de duminică s-a discutat demisia in corpore a Guvernului. Potrivit șefului legislativului, subiectul abordat a fost privind unele remanieri guvernamentale, iar după Sergiu Gaibu ar putea urma și alte demisii din actuala garnitură, dar s-a discutat și despre situația de securitate din Republica Moldova și criza energetică cu care ne confruntăm.

„Nu a fost problema schimbării Guvernului, a fost ceea ce s-a produs, de fapt, ieri - anunțul care a fost făcut de doamna prim-ministră privind remanieri guvernamentale. Probabil vor mai urma. A fost o discuție care periodic are loc cu doamna președintă, Guvern și fracțiune. Am discutat și despre problema de securitate, energetică, încercarea de destabilizare a situației a grupărilor criminale. Demult nu a avut loc o astfel de discuție și a ales ziua de duminică”, a menționat Igor Grosu.

Întrebat despre ce minister ar putea rămâne în curând fără conducere, speakerul Grosu a evitat să dea un nume, declarând că „șa momentul potrivit, doamna prim-ministră o să vină cu un anunț”.


Amintim că, în debutul ședinței Executivului din 16 noiembrie, prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat că și-a dat demisia ministrul Economiei Sergiu Gaibu, iar fotoliul va fi succedat deputatului Dumitru Alaiba, care este președintele Comisiei economie, buget și finanțe.

Aceasta nu este unica modificare în componența cabinetului de miniștri. Anterior, Viorel Gherciu a fost demis din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, în loc fiind numit Vladimir Bolea. De asemenea, la 8 septembrie, Iuliana Cantaragiu și-a depus demisia din funcția de ministră a Mediului, interimatul conducerii instituției fiind asigurat la fel de Vladimir Bolea.

Prima plecare din Guvern a fost Vlad Kulminski, care și-a dat demisia din funcția de vicepremier pentru Reintegrare.

Guvernul Gavrilița a fost investit la 6 august 2021.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media