„Demisia mi-o cer hoții și marii corupți”: Maia Sandu reacționează la protestele organizate de Partidul ȘOR unde se cere revocarea conducerii statului

26 septembrie 2022, 12:07 Politică 229
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova.  Sursa: Replica Media

Președinta Maia Sandu a declarat că statul va respecta dreptul cetățenilor de a protesta, însă „organele de drept trebuie să identifice prompt sursele de finanțare ilegală a celor care plătesc” pentru participarea la astfel de manifestații. „Demisia mi-o cer hoții și marii corupți” a răspuns șefa statului solicitării de revocare din funcție a celor care participă la evenimentele organizate de Partidul ȘOR.

„Pe fondul dificultăților și amenințărilor în creștere de ordin extern, observăm o consolidare a efortului grupărilor criminale care au delapidat țara în ultimii 30 de ani, în interiorul țării. Statul va respecta dreptul cetățenilor de a protesta pașnic. Dar instituțiile nu trebuie să admită provocări. Organele de drept trebuie să identifice prompt sursele de finanțare ilegală a celor care plătesc pentru participarea la proteste și să pedepsească aspru orice tentativă de agresiune, provocare sau destabilizare.

Așteptările cetățenilor sunt ca instituțiile de drept vor sancționa marii corupți și le vor confisca, nu doar le vor sechestra, averile. Aceste grupări criminale continuă să aibă acces la resursele financiare furate de la noi, cetățenii. Corupții întreprind totul - finanțări ilegale, coruperea judecătorilor și procurorilor - pentru a slăbi statul și astfel a scăpa de pedeapsă”, a declarat șefa statului, în urma desfășurării Consiliului Suprem de Securitate, adăugând că „demisia mi-o cer hoții și marii corupți”.

De asemenea, Maia Sandu s-a referit și la declarațiile deputatului fugar Ilan Șor care a anunțat că discută cu grupul rus Gazprom, privind asigurarea raionului Orhei cu gaze naturale la prețuri preferențiale

„Mai mult, observăm că unii infractori încearcă să devină actori geopolitici. Încearcă să manipuleze cu relațiile privilegiate cu Federația Rusă. În contextul escaladării războiului din Ucraina, se intensifică încercările de destabilizare a situației interne.

Grupurile susținute de infractori și alți actori externi au amplificat propaganda de război și știrile false despre război pe rețelele de socializare. Am recomandat instituțiilor statului adoptarea și aplicarea de sancțiuni mai dure pentru cei care justifică și promovează războiul, cei care îi cheamă pe agresori în Republica Moldova. De asemenea, sunt necesare sancțiuni mai dure pentru trădare de patrie și pentru promovarea separatismului”, a opinat lidera de la Chișinău.

Amintim că, Partidul ȘOR, fromațiune condusă de deputatul fugar Ilan ȘOR, își aduce simpatizanții organizat la acțiuni de protest în centrul capitalei, în fiecare zi de duminică, unde cer demisia conducerii de vârf a statului, invocând că Maia Sandu și Guvernul Gavrilița „a sărăcit țara”. Câțiva dintre susținători ai formațiunii au instalat corturi în ograda Parlamentului și protestează „în regim non-stop”.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media