Răspunsul lui Dorin Recean la acuzațiile aduse de Ilan Șor cu privire la „milioanele de euro și dolari nedeclarați”: „Solicit organelor abilitate să verifice informația apărută public”

4 octombrie 2022, 20:21 Politică 305
Consilierul prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean.  Sursa: Zdg.md

Consilierul prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean, declară că nu posedă „proprietăți, conturi, bani sau alte comori ascunse decât cele declarate oficial”, reacție care vine în contextul în care astăzi, 4 octombrie, deputatul fugar Ilan Șor aflat în Israel, prin intermediul unui comunicat emis pe pagina Partidului cu același nume, l-a acuzat pe Dorin Recean că ar deține „șapte milioane de euro și dolari sau echivalentul a 150 de milioane de lei” nedeclarați în „două dintre conturile din străinătate”.

Șirul de știri false din ultimele zile continuă și astăzi. (...) Solicit organelor abilitate să verifice informația apărută public. În așa fel vom spulbera ultimele dubii că avem de a face cu niște penali deja disperați. Cetățeanul Șor a participat activ la prădarea țării de un miliard și se află în căutare internațională. El trebuie sa întoarcă banii pe care i-a furat de la cetățeni! Acești bani vor fi suficienți pentru a rezolva problema compensațiilor și suplimentului la pensie pentru următorii ani. Plus, cu aceste resurse poate fi integral dezvoltat Institutul Oncologic - unde se tratează mame si copii. Nimic nu-l poate salva de la răspundere. Este subiectul legislației penale a Republicii Moldova și a celei internaționale. Simte că lațul se strânge. Ilan Șor, întoarce banii furați și vino acasă și ispășește-ți pedeapsa”, a scris Dorin Recean pe pagina sa de Facebook.

Deputatul fugar Ilan Șor l-a acuzat pe consilierul prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean, că ar deține „șapte milioane de euro și dolari sau echivalentul a 150 de milioane de lei” nedeclarați în „două dintre conturile din străinătate”, dar și „mai multe conturi în țară și peste hotare, inclusiv în SUA, Marea Britanie, Austria, Lituania și România.”

Ilan Șor nu se află în țară din iunie 2019, când a părăsit teritoriul Republicii Moldova odată cu liderul PD, Vladimir Plahotniuc. Acesta a fost condamnat, în dosarul fraudei bancare, la 7,6 ani de închisoare cu executare, fiind recunoscut drept unul dintre principalii figuranți în jaful din sistemul bancar.

Apelul său de la Curtea de Apel Cahul se prelungește deja mai bine de patru ani, perioadă în care acesta a fost ales deputat, iar apoi a părăsit Republica Moldova, după schimbarea puterii. La 30 iulie 2019 a fost anunțat în căutare internațională. Potrivit anumitor surse, acesta s-ar afla în Israel.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media