Prim-ministra Natalia Gavrilița anunță noi creșteri salariale: „Vor fi majorate cu circa 6 % în sectorul public”

5 august 2022, 13:37 Societate 2192
Natalia Gavrilița.  Sursa: Captură ecran/Privesc.eu

Pe fondul creșterii prețurilor din ultima perioadă prim-ministra Republicii Moldova Natalia Gavrilița anunță că Executivul pregătește noi măsuri privind creșterea salarialor. Acestea urmează să fie majorate din luna septembrie cu circa 6%. Totodată, potrivit lui Gavrilița, urmează să fie oferit ajutor financiar atât pentru pensionari cât și pentru copii. Declarațiile au fost făcute vineri, 5 august, în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

„În luna septembrie vom veni cu câteva măsuri extraordinare, care nu sunt în calendarul obișnuit al creșterii salariilor și pensiilor.

În primul rând vom veni și cu o anumită creștere de salarii în sectorul public, dar vom veni și cu ajutor salarial unic pentru a ajuta oamenii să facă față la aceste prețuri crescânde. Este vorba de o sumă de trei mii de lei ajutor unic în sectorul public pentru cei care au salariu mai mic de 15 mii de lei.

Vom veni și cu un ajutor pentru pensionari. Vom acorda 1500 de lei pentru cei care au pensii mai mici de cinci mii de lei. Vom veni cu un ajutor pentru copii. Vom crește alocația până la o mie de lei pe lună”, a declarat Gavrilița.

Totodată, prim-ministra a menționat că Guvernul va oferi ajutor și pentru antreprenori prin compensarea creșterii ratelor de dobândă.

„Vom veni și în ajutorul antreprenorilor cu compensarea creșterii ratelor de dobândă. Apropo, aceasta este încă un element, care pe deoparte va ajuta agenții economici și să ne asigurăm că avem locuri de muncă, pe de altă parte este o măsură care va tempera creșterea prețurilor pentru că luând credite mai scumpe antreprenorii transferă în costul producției.

Creșterile salariale vor fi cu circa 6 % în sectorul public. Este vorba de acele persoane care au valoarea de referințe de 1800 și 1900. Scopul este să creștem salariile pentru acei care le au mai mici”, a menționat premierul.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media