R. Moldova, din nou, membră a Asociației Mondiale a Drumurilor: Vom împărtăși obiectivul comun al unui sistem de transport integrat, durabil și sigur

7 august 2022, 13:28 Auto 153
Asociația Mondială a Drumurilor (PIARC).  Sursa: en.wikipedia.org

Republica Moldova și-a restabilit statutul de membru în cadrul Asociației Mondiale a Drumurilor (PIARC), anunță Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

„Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” fiind membru a asociației va împărtăși obiectivul comun al unui sistem de transport integrat, durabil și sigur. Pe lângă beneficiul participării la comunitatea rutieră internațională vom avea acces la lucrările congresului, vom vizualiza și descărca documentele cu privire la lucrările comitetelor care vor aduce schimb de experiență pe spectrul de probleme legate de drumuri și transport rutier. ASD va avea posibilitatea să discute cu experți din numeroase domenii despre siguranța și protecția drumurilor, operațiunea și întreținerea rețelelor”, se arată în comunicatul ASD.

PIARC este o platformă internațională pentru schimbul de cunoștințe în domeniul infrastructurii rutiere și a practicilor folosite în dezvoltarea drumurilor într-un context de transport sustenabil integrat.

Misiunile Asociației Mondiale a Drumurilor sunt următoarele:

  • analiza și discuții asupra întregului spectru de probleme legate de transport, drumuri și transportul rutier;
  • identificarea, dezvoltarea și diseminarea celor mai bune practici și oferirea unui acces mai bun la informații internaționale;
  • dezvoltarea și promovarea instrumentelor eficiente de luare a deciziilor în domeniul infrastructurii rutiere.

Subiectele strategice, dezvoltate prin comitetele tehnice profesionale, ale Asociației sunt:

  • administrarea drumurilor;
  • mobilitate;
  • siguranță;
  • sustenabilitate.

Asociația este deschisă tuturor și în prezent are 124 membri, dintre care face parte și Republica Moldova.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media