Silvia Radu, reacție după percheziții: „Nu am nici o legătură cu tranzacțiile respective”

15 august 2022, 19:28 Justiție 132
Silvia Radu.  Sursa: ro.wikipedia.org

Silvia Radu a venit cu o reacție oficială după ce procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins în dimineața zilei la domiciliul său, precum și a altor patru persoane, suspectate de spălare de bani.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fosta funcționară afirmă că „nu a semnat contracte, nu a făcut și nu a primit plăți” iar bănuielile în privința acestora sunt „absolut nefondate”.

„Eu nu cunosc nimic despre tranzacțiile care fac obiectul declarațiilor publice de astăzi și nu am nici o legătură cu tranzacțiile respective. Nu am semnat contracte. Nu am făcut și nu am primit plăți. Nu am participat nici la frauda bancară și nici la furtul miliardului”, se arată în mesajul postat de Silvia Radu pe pagina sa de Facebook.

Fosta edilă a capitalei declară că este gata să colaboreze cu ancheta pentru a-și dovedi nevinovăția, însă condamnă modalitatea de a face acest lucru „prin lezarea imaginii publice și a demnității unor persoane nevinovate”.

„Consider că astfel de acțiuni, fără suport probatoriu, încalcă vehement drepturile omului. Eu cred în stat de drept și sper în neadmiterea abuzurilor. Regret situația de astăzi și sper că, în cel mai scurt timp, organele competente se vor convinge că toate aceste bănuieli la adresa mea sunt absolut nefondate”, a mai scris Radu.

Amintim că, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) și ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins în această dimineață, 15 august, cu percheziții la patru persoane vizate într-un dosar de spălare de bani. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Potrivit portalului Deschide.md în dosar sunt vizați fosta directoare an Union Fenosa și ex-primara generală interimară a municipiului Chișinău, Silvia Radu, precum și nașul de cununie al ex-deputatului Sergiu Sîrbu, Valentin Vizant.

Silvia Radu, în vârstă de 50 de ani, este de specializare juristă și filologă. În perioada 2008–2015 a deținut funcția de directoare a Gas Natural⁠ (fosta Unión Fenosa⁠. A candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, 2016. Din noiembrie 2017 până în iunie 2018 a fost primară generală interimară a municipiului Chișinău. În septembrie 2018, s-a anunțat că Radu va fi numită în funcția de ministru al Sănătății în Guvernul Pavel Filip.

Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media