Atacuri asupra mai multor regiuni din Harkiv: 17 persoane au fost ucise și peste 40 au fost rănite

19 august 2022, 10:02 Ucraina 86
atacuri în Harkiv.  Sursa: ГСЧС Украины

Autoritățile ucrainene au raportat că Rusia a lansat mai multe atacuri cu rachete asupra mai multe regiuni din Harkiv. Ca urmare a primului atac de miercuri seara, un cămin din Harkiv a fost distrus. Clădirile și infrastructura au fost avariate după un atac cu rachetă din dimineața zilei de astăzi. În plus, clădiri rezidențiale din orașul Krasnograd din regiunea Harkiv au fost distruse.

Potrivit ultimelor date, despre care scrie șeful administrației regionale Harkiv, Oleg Sinegubov, în total 17 persoane au murit, iar 42 au fost rănite.

Potrivit acestuia, la ora 4:30 dimineața au fost efectuate lovituri cu rachete „din orașul Belgorod” în regiunile Kholodnogorsk și Saltov din Harkiv. „Clădirile, infrastructura au fost avariate”, a scris el. Potrivit oficialului, în districtul Slobodsky, una dintre rachete a lovit un hostel cu patru etaje.O altă lovitură în Harkiv, potrivit autorităților locale, a avut loc miercuri, la ora locală 21:30. În urma lansării unei rachete, o clădire de locuințe cu trei etaje a fost distrusă, transmite Serviciul de Stat de Urgență. În raportul de dimineață al lui Oleg Sinegubov, se spune că, în urma unui atac nocturn asupra unei case cu trei etaje din zona rezidențială Saltovsky, „conform ultimelor date, 7 persoane au fost ucise sub dărâmături, 17 au fost rănite, inclusiv un copil de 11 ani”.

În plus, atât Sinegubov, cât și Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei au raportat că dimineața a fost efectuată o lovitură cu rachete asupra orașului Krasnograd. În urma bombardării, 2 persoane au murit, 2 au fost rănite, inclusiv un copil, a scris șeful administrației regionale Harkiv.

Sinegubov a adăugat ulterior că în timpul zilei salvatorii au demontat dărâmăturile clădirilor afectate, iar în a doua jumătate a zilei au scos cadavrele a încă șapte persoane.

Ivan Sokol, șeful departamentului regional de apărare civilă Harkiv, a declarat anterior pentru postul public ucrainean Suspilna că, potrivit datelor preliminare, o rachetă rusă Kalibr a lovit clădirea căminului de pe Saltovka. „Conform informațiilor preliminare, în pensiune locuiau peste 30 de persoane, inclusiv copii și pensionari”, a spus Sokol.

Șeful administrației militare regionale, Oleg Sinegubov, a spus că lovitura a fost efectuată de o rachetă Iskander, iar printre răniți se afla un copil de 11 ani. „O persoană este în stare gravă, altele sunt internate în stare medie”, scrie Sinegubov.

Reprezentantul oficial al parchetului regional Harkiv, Dmitri Ciubenko, a declarat că clădirea distrusă cu trei etaje este un cămin în care ar putea locui și persoane cu deficiențe de auz. Potrivit acestuia, în momentul impactului erau „de la 20 la 40 de persoane” în el.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media