Cod Galben de caniculă pe întreg teritoriul țării. Recomandările specialiștilor

21 iulie 2022, 16:10 Mediu 71
Caniculă.  Sursa: SHS

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță un nou Cod Galben de caniculă. Avertizarea intră în vigoare începând cu data de 22 iulie și va fi valabilă două zile.

În intervalul indicat, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+35°C.

Specialiștii avertizează că, în condiții de caniculă, crește riscul de afectare a stării de sănătate a populaţiei (leşinuri, crize de hipertensiune, insolaţii, arsuri, deshidratări), îndeosebi a celor din grupele de risc major (copiii, vârstnicii, bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii);

De asemenea, temperaturile înalte pot afecta și culturile, prin veştejirea, uscarea, îngălbenirea frunzelor, fructelor coapte şi necoapte, întreruperea creşterii culturilor agricole.

Prin urmare, recomandă populației să evite expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18; să poarte pălării de soare, haine lejere de culori deschise și confecționate din țesături naturale.

Totodată, oamenii trebuie să consume zilnic circa 1,5 - 2 litri de lichide și să evite excesul de cafea și băuturi alcoolice.

Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media