Actorul David Warner, cunoscut pentru rolurile din „Titanic” și „The Omen”, a decedat la 80 de ani

25 iulie 2022, 19:24 Film 273
Actorul britanic David Warner a murit.  Sursa: variety.com

David Warner, actorul englez care a oferit performanțe memorabile pe marele ecran, într-un rol cheie în „The Omen” și ca răufăcători în „Time After Time”, „Time Bandits” și „Tron”, a murit la vârsta de 80 de ani, scrie Variety.

Actorul a murit duminică la Londra în urma unei boli legate de cancer, a declarat familia sa pentru BBC.

„În ultimele 18 luni, el și-a abordat diagnosticul cu o grație și o demnitate caracteristice acestuia”, a spus familia sa într-o declarație transmisă postului public.

„Ne va lipsi enorm, familiei şi prietenilor săi, şi ne vom aminti de el ca fiind un om bun, generos şi plin de compasiune, un partener şi tată a cărui moştenire a muncii sale extraordinare a atins vieţile atâtor oameni de-a lungul anilor. Avem inima frântă”, se mai arată în comunicat.

Warner a fost nominalizat la Emmy pentru rolul lui Reinhard Heydrich, un oficial nazist care a fost un arhitect cheie al Soluției Finale, în miniseria de referință din 1978 „Holocaust” și a câștigat un Emmy pentru interpretarea sadicului oportunist politic roman Pomponius Falco în miniseria din 1981 „Masada.”

Pe marele ecran, Warner a jucat rolul valetului şi a bodyguardului lui Billy Zane, Spicer Lovejoy, în blockbuster-ul „Titanic” din 1997 în regia lui James Cameron, şi a obţinut, de asemenea, notorietate pentru roluri precum cel al fotografului Keith Jennings în filmul de groază din 1976 „The Omen”.

Recent, Warner a apărut în filmul Disney „Mary Poppins Returns” în 2018, „You, Me and Him” în 2017 și în „Penny Dreadful” de la Showtime în rolul profesorului Abraham Von Helsing în 2014.

Warner și-a început debutul profesional pe scenă la Royal Court Theatre în ianuarie 1962, jucând un rol minor în „A Midsummer Night’s Dream”, regizat de Tony Richardson. În martie, la Teatrul din Belgrad, Coventry, l-a jucat pe Conrad în „Much Ado About Nothing”, iar în iunie a apărut ca Jim în „Afore Night Come” de David Rudkin la New Arts Theatre din Londra.

Actorul a fost căsătorit de două ori și a divorțat, mai întâi cu Harriet Lindgren (1969-72), apoi cu Sheilah Kent (1979-2005).

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media