LIVE TEXT/ Războiul din Ucraina, ziua 169. Energoatom: Rușii au bombardat de patru ori teritoriul centralei nucleare Zaporojie

11 august 2022, 08:43 Ucraina 468
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy susţine că armata rusă a fost „expulzată” din partea de nord a Ucrainei şi din Insula Şerpilor și că rușii „simt deja” că e timpul să se retragă și din Herson și sudul țării. De cealaltă parte, separatiştii pro-ruşi au acuzat forţele ucrainene că ar fi bombardat miercuri o fabrică de bere din oraşul ocupat Doneţk, atac soldat cu un mort și care a declanşat o scurgere de amoniac.

Ucraina are șansa să elibereze regiunea Herson în două luni, a declarat consilierul șefului biroului președintelui, Alexei Arestovici.

Planurile în schimbare ale Kremlinului sugerează că forțele de ocupație ar putea cel mai probabil să amâne data referendumului de anexare în Ucraina ocupată, ceea ce face mai greu de imaginat orice negociere a încetării războiului în orice condițiile pe care Ucraina sau Occidentul le-ar putea accepta, susțin experții de război americani. Acest lucru demonstrează faptul că Kremlinul este complet lipsit de seriozitate în a pune capăt războiului în alte condiții decât capitularea Ucrainei.

UPDATE 22:10. Rusia consideră declarația Saeimasului leton privind „recunoașterea” Federației Ruse drept „sponsor de stat al terorismului” cu un apel la oprirea eliberării vizelor turistice rușilor ca o altă manifestare a rusofobiei, devenită de mult timp un „diapazon” al politicii externe a Letoniei.

„Acest pas al organului legislativ suprem al Letoniei este în contradicție flagrantă cu dreptul internațional actual și încalcă principiul egalității suverane a statelor, consacrat în paragraful 1 al articolului 2 din Carta ONU. Parlamentarii letoni ar trebui să înceteze să se implice în provocări și să-și amintească ce fel de oameni sunt, concentrându-se în primul rând pe interesele țării lor și ale cetățenilor lor”, se arată într-un comentariu publicat de purtăroarea de cuvânt aa Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, pe canalul său de Telegram.


UPDATE 21:30.Restaurarea Ucrainei va costa mai mult decât „planul Marshall”, a declarat joi Cancelarul german Olaf Scholz, la o conferință de presă la Berlin.

„Va fi o sarcină mare, care este doar marginal comparabilă cu Planul Marshall. Este ceva mai mult. Va costa miliarde”, a spus ell, citat de BBC.

Programul american de reconstrucție a Europei, numit și Planul Marshall, a început după al Doilea Război Mondial. La el au contribuit 17 țări europene.

Joi mai devreme, Bloomberg, citând propriile surse, a scris că guvernul Scholz plănuiește, împreună cu Comisia Europeană, să organizeze î octombrie o conferință extinsă la Berlin privind restaurarea Ucrainei. Germania și aliații săi din UE speră să ajungă la un acord cu privire la un pachet de ajutor de 9 miliarde de euro promis Ucrainei. Până acum au reușit să se înțeleagă doar pe un miliard de euro.


UPDATE 21:00. Secretarul general al ONU, António Guterres, a cerut joi încetarea imediată a activității militare în apropierea centralei nucleare Zaporojie din Ucraina, cea mai mare din Europa.

„Facem apel la forțele militare ale Federației Ruse și ale Ucrainei să înceteze imediat toate activitățile militare din imediata vecinătate a fabricii și să nu ținteze instalațiile sau împrejurimile acesteia”, a spus el într-un comunicat, citat de The Guardian.


UPDATE 20:55. Disidentul rus Navalnîi a înfiinţat un sindicat în colonia penală unde este închis, transmite Agerpres, conform dpa. „Salut, sunt Navalnîi, lider şi fondator al sindicatului cetăţenilor angajaţi în sistemul penitenciar „Promzona”” a transmis el printr-un mesaj difuzat pe Twitter de echipa sa.

Cel mai cunoscut opozant al Kremlinului a explicat că în închisorile din Rusia sunt exploataţi circa 600.000 de oameni, însă a adăugat că la nevoie ar reprezenta cu plăcere şi interesele gardienilor. „Adică de ce nu? Sunt lucrător într-o colonie. Cusător. Iar alţi deţinuţi sunt şi ei muncitori. Iar gardienii sunt şi ei angajaţi ai coloniei. În privinţa drepturilor angajaţilor, nu suntem diferiţi. Putem forma un sindicat pentru a ne apăra drepturile”, a afirmat el.

„În mod normal, poţi fi ucis cu uşurinţă în închisoare pentru aşa ceva”, a continuat seria de mesaje în aceeaşi reţea socială.


UPDATE 20:30. Ucraina intenționează să evacueze două treimi din locuitorii din zonele pe care le controlează în regiunea Doneţk, în estul țării, înainte de începerea iarnii, în parte din cauza îngrijorării că oamenii nu vor putea să se încălzească din cauza infrastructurii deteriorate de război, a declarat joi vicepremierul Irina Vereşciuk.

În partea din Doneţk controlată de forţele ucrainene trăiesc circa 350.000 de oameni, iar 220.000 dintre aceştia - din care 52.000 de copii - trebuie să plece deoarece riscă să nu se poată încălzi la iarnă, din cauza distrugerilor provocate de război infrastructurii, a precizat ea.


UPDATE 20:15. Circa 98% dintre ucraineni cred în victoria în războiul cu Rusia, arată un sondaj realizat de Centrul pentru Insights in Survey Research, scrie Radio Svoboda.

Același studiu afirmă că 91% dintre ucraineni aprobă munca președintelui Vladimir Zelenskiy.

În ultimele luni, sprijinul pentru aderarea la NATO a crescut - 72% dintre ucraineni ar vota în favoarea acesteia dacă referendumul ar avea loc astăzi, se arată în raport.


UPDATE 19:50. Armata ucraineană a respins atacurile rusești în apropiere de Bahmut, Mariinka și Pisky în regiunea Donețk, a declarat Statul Major al Ucrainei. Trupele ruse nu au reușit să avanseze nici în apropierea satului Pavlivka din regiunea Zaporojie, se arată în raportul din 11 august.


UPDATE 19:10. Energoatom: Rusia a bombardat din nou teritoriul centralei nucleare Zaporojie.

Compania nucleară de stat a Ucrainei a declarat că trupele ruse au bombardat de patru ori centrala nucleară Zaporojie pe parcursul zilei 11 august. Nu au fost raportate victime.

Potrivit unui scurt comunicat al companiei, situația din zona industrială Energodar, unde sunt situate întreprinderi, și, în special, Centrala nucleară Zaporojie și TPP Zaporojie (n.red. cea mai puternică centrală termică din Ucraina), rămâne în continuare critică, mai ales că în apropiere sunt surse de radiații și mai mulți senzori de radiații au fost avariați.

„Evident, ocupanții nu țin cont de pericolul nuclear care poate fi provocat de bombardamentele asupra unei centrale nucleare. Potrivit raportului Energoatom, armata rusă a lovit nu departe de prima unitate de putere. Stația de pompare a apelor uzate menajere a fost avariată”.


UPDATE 18:55. Rusia ar fi creat o nouă structură afiliată serviciului special rus, a cărei sarcină principală este să ruineze imaginea președintelui ucrainean Vladimir Zelenskiy pe plan internațional, susține Direcția de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării.

Ca parte a planului, Rusia își propune să creeze un site web al unei fundații false Zelenskiy, invitând străinii să se alăture activităților sale.


UPDATE 18:20. Jurnalista rusă Marina Ovseannikova a fost trimisă în arest la domiciliu într-un dosar penal deschis pentru răspândirea „falsurilor” despre armata rusă. Anunțul a fost făcut de către avocatul ei, Dmitri Zahvatov.

În sala de judecată Ovseannikova a afișat un nou mesaj de protest: „Copiii uciși să vă apară în vise noaptea”.


UPDATE 17:35. Cancelarul german Olaf Scholz s-a pronunţat joi împotriva interzicerii vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi, aşa cum cer Ucraina, Letonia, Estonia şi Finlanda, şi a amintit că la nivelul UE au fost adoptate sancţiuni pertinente împotriva persoanelor din jurul Kremlinului, relatează Agerpres.

„Acesta este războiul lui (Vladimir) Putin. Şi îmi este greu să înţeleg acest fel de cereri”, a spus Scholz la o conferinţă de presă axată pe criza energetică şi războiul din Ucraina, acesta fiind citat rapid și de agenția de presă rusă TASS.

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy și ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a cerut miercuri statelor UE şi din G7 să nu mai emită vize pentru cetăţenii ruşi, cereri similare, cu referire la turiştii ruşi.

La fel a cerut și Letonia.


UPDATE 17:10. Parlamentul leton a declarat Rusia stat sponsor al terorismului. Potrivit declarației, Rusia ar fi susținut și finanțat de mulți ani regimuri și organizații teroriste în diferite moduri.

La 11 august, Saeimasul leton a adoptat o declarație, care recunoaște activitățile trupelor ruse în Ucraina drept terorism și declară „Rusia ca stat sponsor al terorismului”.

„Prin Declarația sa, Saeimasul cere țărilor UE să suspende imediat eliberarea vizelor turistice și de intrare cetățenilor ruși și belaruși”, se arată în comunicatul parlamentului.

Membrii parlamentului leton afirmă că Rusia „a susținut și finanțat de mulți ani regimuri și organizații teroriste în diferite moduri – direct și indirect”.

Declarația mai spune că „deputații condamnă cu fermitate agresiunea militară și invazia pe scară largă a Ucrainei de către Federația Rusă cu sprijinul și implicarea regimului belarus și solicită comunității euro-atlantice și partenerilor săi să intensifice și să pună în aplicare de urgență. sancțiuni împotriva Rusiei”.


UPDATE 16:40. Compania ucraineană de energie nucleară Energoatom a anunţat joi că centrala nucleară de la Zaporojie a fost bombardată din nou de către ruşi, transmite Reuters.

Energoatom a precizat că zona centralei a fost lovită de cinci ori, inclusiv în apropierea locului unde sunt depozitate materialele radioactive, dar că nimeni nu a fost rănit și că situația la centrală a rămas sub control.

Separatiştii acuză Ucraina că a bombardat joi pentru a doua oară central nucleară, potrivit agenţiei ruse de presă TASS.


UPDATE 16:07. Estonia va interzice rușilor cu vize Schengen să intre în țară, a anunțat Guvernul.

Regula nu afectează rezidenții permanenți și va intra în vigoare pe 18 august.

„Această sancțiune înseamnă că vizele vor rămâne valabile, dar deținătorii de vize vor fi sancționați la intrarea în Estonia și nu li se va permite să intre în țară, a declarat ministrul Afacerilor Externe Urmas Reinsalu la conferința de presă.

Decizia nu vizează cetățenii ruși cu vize eliberate de alți membri ai UE. Dar această problemă va fi abordată cu UE la sfârșitul acestei luni, a spus el.


UPDATE 15:27. Marea Britanie și Danemarca își vor suplimenta ajutorul militar și financiar furnizat Ucrainei, au anunțat cele două țări occidentale, ai căror reprezentanți s-au întâlnit joi la Copenhaga cu ministrul apărării ucrainean pentru a discuta despre sprijinul pe termen lung pentru țara est-europeană invadată de Rusia în 24 februarie.

Londra, care a donat deja sisteme de arme avansate Ucrainei și a asigurat instruirea a mii de soldați ucraineni, a anunțat că va trimite mai multe sisteme lansatoare de rachete multiple Kievului.

De asemenea, britanicii vor dona un „număr semnificativ” de rachete de precizie ghidate M31A1, care pot lovi ținte aflate la o distanță de până la 50 de mile (aproximativ 80 de kilometri), transmite Agerpres.

„Această ultimă tranșă a sprijinului militar le va permite forțelor armate ale Ucrainei să continue să se apere împotriva agresiunii ruse și utilizării aleatorii a artileriei cu rază lungă de acțiune”, a declarat ministrul apărării britanic Ben Wallace într-un comunicat.


UPDATE 15:01. Cel puțin șapte avioane de război rusești au fost distruse după ce marți au avut loc explozii care au zguduit Crimeea anexată, arată noi imagini din satelit, în ceea ce ar putea fi cea mai mare pierdere de avioane militare a Moscovei într-o singură zi de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, relatează CNN.

Avioanele de război distruse par a fi bombardiere Su-24 și avioane de luptă multirol Su-30, a declarat Peter Layton, cercetător la Griffith Asia Institute și fost pilot al Forțelor Aeriene australiene, care a examinat fotografiile din satelit ale Planet Lab care arată baza aeriană Saki înainte și după explozii.

Alte două avioane de război par să fi fost avariate, a spus Layton. Miercuri, forțele armate ucrainene au adăugat nouă avioane la numărătoarea echipamentelor militare rusești despre care spun că au fost distruse de la începutul invaziei rusești în Ucraina, în februarie.


UPDATE 14:27. Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, care prezidează Consiliul Uniunii Europene, Jan Lipavsky, a susținut miercuri interzicerea completă a eliberării vizelor Schengen pentru cetățenii Rusiei, care a fost propusă anterior de unele țări UE, relatează presa cehă.

„Republica Cehă ridică în mod repetat această problemă la întâlnirile de la Bruxelles la nivelul prim-miniștrilor și miniștrilor de externe și urmărește o abordare coordonată a întregii Uniuni Europene”, a spus șeful Ministerului de Externe ceh.

El a amintit că, pe 25 februarie, Republica Cehă a fost prima care a interzis eliberarea de vize cetățenilor Rusiei (și mai târziu ai Belarusului) în legătură cu invazia pe scară largă a Ucrainei.

„În vremea agresiunii ruse, care încă își schimbă granițele declarate, nu putem vorbi de turism obișnuit pentru cetățenii ruși”, a adăugat Lipavsky.


UPDATE 13:33. Autoritățile din Ucraina au emis alertă aeriană aproape pe tot teritoriul Ucrainei.



UPDATE 12:57. Un incendiu a izbucnit la o bază militară pentru recruți din Dolgoprudnîi, un oraș din regiunea Moscova.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență raportează că incendiul a izbucnit pe strada Skidna. La momentul sosirii salvatorilor, se vedea fum ieșind la acoperiș. Incendiul s-a extins pe o suprafață de 1.200 de metri pătrați, dar a fost stins ulterior.

Potrivit mass-media ruse, o clădire din lemn care adăpostea o cazarmă a luat foc.



UPDATE 12:21. Dacă actualul șef al statului, Vladimir Zelenskiy, decide să nu candideze pentru un al doilea mandat, atunci actualul consilier al Oficiului Președintelui Alexei Arestovici își poate depune candidatura la viitoarele alegeri prezidențiale. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu cu jurnalistul Dmitri Gordon.

Întrebat despre viitoarea sa carieră politică, el a răspuns:

„Acum voi spune ceva ce nu am spus nimănui până acum. Toată lumea vorbește despre ratingul meu oarecum mare. Dar ratingul meu este ratingul președintelui. Nu mă despart niciodată de președinte. Nu induc niciodată în eroare oamenii cu care lucrez. (...) Dacă Zelenskiy merge pentru un al doilea mandat, nu mă voi implica, dacă nu candidează - va trebui să o fac eu. Înțeleg asta ca o oportunitate de a face ceva bun pentru oameni și nu ca o oportunitate de a monetiza ratingul”, a explicat Arestovici.


UPDATE 12:12. Letonia a recunoscut Federația Rusă drept sponsor al terorismului. O astfel de decizie a fost luată de Parlamentul leton în ședința sa din 11 august.

După cum se precizează în declarație, „ Rusia folosește suferința și intimidarea ca instrument în încercările lor de a demoraliza poporul ucrainean și forțele armate, de a paraliza capacitatea statului de a acționa în scopul ocuparii Ucrainei.

În plus, parlamentarii au cerut țărilor europene să suspende imediat eliberarea vizelor turistice și să limiteze eliberarea vizelor de intrare pe teritoriul UE pentru cetățenii Federației Ruse și Belarusului.


UPDATE 11:03. Rusia a pierdut 43.000 de soldați în Ucraina începând cu 24 februarie, potrivit ultimului raport al Statului Major al Ucrainei. Rusia a mai pierdut 1.846 tancuri, 4.100 vehicule de luptă blindate, 3.018 vehicule și rezervoare de combustibil, 974 sisteme de artilerie, 261 sisteme rachete multiple, 134 sisteme de apărare aeriană, 232 avioane, 193 elicoptere, 772 drone și 15 bărci.



UPDATE 10:30. Ministerul britanic al Apărării vorbește despre impactul războiului asupra exporturilor militare ale Rusiei. Potrivit raportului publicat joi, ministerul spune că, în prezent, „capacitatea industrială militară a Rusiei este acum sub presiune semnificativă, iar credibilitatea multora dintre sistemele sale de arme a fost subminată de asocierea lor cu performanța slabă a forțelor ruse în războiul din Ucraina”.


UPDATE 10:05. Miercuri seară au fost relatări despre explozii care au răsunat în apropierea graniței Belarusului cu Ucraina. Franak Viacorka, consilier principal al Sviatlanei Tsikhanouskaia, liderul național al Belarusului și liderul opoziției față de președintele Alexander Lukașenko, a declarat că a auzit „cel puțin opt explozii” în jurul orei 01:00 dimineața în apropiere de granița cu Ucraina.


UPDATE 08:55. Iranul a început să antreneze forțele ruse pe sistemele UAV iraniene în ultimele săptămâni, demonstrând cooperarea militară din ce în ce mai aprofundată dintre Iran și Rusia, susțin experții de la ISW.


UPDATE 08:45. Cel puțin doi civili au murit, iar alții șapte au fost răniți, inclusiv o fetiță de 13 ani, în urma unui nou atac asupra regiunii Dnipropetrovsk.

Guvernatorul Valentin Reznichenko a raportat în această dimineață că forțele ruse au bombardat raionul Nikopol din regiune folosind lansatoare de rachete Grad în timpul nopții de 11 august.

Cel puțin 40 de clădiri înalte, trei școli, o serie de vehicule și magazine locale au fost avariate în orașul Nikopol, a spus Reznichenko pe canalul său de Telegram.

Atacul vine la o zi după ul alt atac al rușilor la Nikopol, soldat cu 13 morți și 11 răniți.


UPDATE 08:30. Consiliul de Securitate al ONU va organiza joi o reuniune de urgență pentru a aborda criza de la centrala nucleară Zaporizhzhia din Ucraina. Întâlnirea este programată să aibă loc la ora 15:00 (19:00 GMT), potrivit unei declarații emise de organul de supraveghere al ONU pentru securitatea nucleară.

O sursă diplomatică a declarat agenției France-Presse că cele 15 națiuni membre ale consiliului se vor reuni la cererea Rusiei, unul dintre cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate - alături de Marea Britanie, China, Franța și Statele Unite. - care dețin drept de veto asupra rezoluțiilor ONU.


UPDATE 08:15. Ultimul raport al Institutului American pentru Studierea Războiului (ISW) se concentrează în principal pe consecințele exploziilor de natură necunoscută care au avut loc la 9 august la bază aeriană din Crimeea anexată Rusiei.

Principalele teze:

- Oficialii ucraineni precizează că aceste explozii marchează începutul unei contraofensive ucrainene în sudul țării, scriu analiștii. Acesta este un indiciu că armata ucraineană se așteaptă la ciocniri intense în august și septembrie, care ar putea determina rezultatul următoarei etape a războiului.

- Există încă o confuzie între oficialii ruși cu privire la modul de interpretare a incidentului de la baza aeriană. Imaginile din satelit publicate confirmă informațiile de la Forțele Aeriene Ucrainene conform cărora cel puțin opt avioane rusești au fost dezactivate în atac și contrazic afirmațiile Ministerului rus al Apărării că exploziile nu au deteriorat echipamentele sau au fost cauzate de ucraineni.

Unele istorii din presă și blogurile militare sugerează că fie oficialii Ministerului Apărării propun versiuni necoordonate a ceea ce s-a întâmplat în Crimeea, fie Kremlinul nu a reușit să-și coordoneze campania de informare pentru a nega că ucrainenii au fost capabili să efectueze un atac cu succes, atât de adânc în spatele primelor linii. Armata rusă de la baza aeriană știe probabil deja ce s-a întâmplat exact acolo, dar s-ar putea să nu înțeleagă pe deplin cum și unde exact au lovit ucrainenii.

- La rândul lor, oficialii ucraineni se joacă de tulburările aparente de la Moscova pentru a crea mai multă confuzie cu privire la capacitatea forțelor armate ucrainene de a lovi la distanță lungă.

Comandamentul ucrainean a recunoscut însă că două lovituri - la un depozit de muniții de lângă Genicensk, în nordul Crimeei, și la centrul de comandă al unui grup tactic de batalion rus de pe coasta de sud-vest a regiunii Herson - au fost efectuate de rachete ucrainene.

Potrivit armatei ucrainene, aceste lovituri asupra țintelor situate la 100 și, respectiv, 170 km de linia frontului, demonstrează capacitățile rachetelor lor cu rază lungă de acțiune, deși aceasta este mai mică decât raza de acțiune care ar fi necesară pentru a lovi baza din Saki, care se află la 220 km de linia frontului, notează experții americani.


UPDATE 07:40. Ucraina „are șansa” să elibereze Hersonul ocupat de ruși în două luni, a declarat consilierul șefului biroului președintelui Alexei Arestovici într-un interviu cu jurnalistul Dmitri Gordon, citat de agenția de presă UNIAN.

„Pentru că există anumite ritmuri. Și acum trebuie să vedem ce vor face - trupele care au fost transferate acolo. Există și o grupare foarte inertă - până la 20 de grupuri tactice de batalion (BTG) stau pe malul stâng al regiunii Herson. Se poate deplasa atât la Zaporojie, cât și la Herson”, a explicat el.

Potrivit lui Arestovici, un BTG „normal” este de 650-700 de oameni, dar oamenii „bătuți” au fost atrași în regiunea Herson - 400-500 de militari fiecare.

Anterior, expertul militar Serghei Grabski a sugerat că primul oraș mare eliberat în timpul contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei ar putea să nu fie Herson, ci Melitopol.


UPDATE 07:15. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susţine că armata rusă a fost „expulzată” din regiunile nordice şi din Insula Şerpilor.

„Ei simt deja că a venit timpul să fugă din Herson şi din sudul ţării”, afirmă preşedintele, adăugând că „va veni timpul când vor fugi din regiunea Harkov, din Donbas, din Crimeea”.


UPDATE 07:00. Forțele ruse bombardează Harkivul. Primarul orașului, Igpr Terehov, a declarat că patru atacuri ale rușilor asupra orașului au avut loc în jurul orei 4:28. Rachetele au lovit curtea unei clădiri rezidențiale din centrul orașului. Cu toate acestea, nu au fost deocamdată raportate victime.



Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august și 10 august.


IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media