Târgul de artă din centrul Chișinăului: Artiștii și meșterii populari pot depune cereri pentru a-și comercializa creațiile până la 8 iunie

3 iunie 2021, 18:58 Arte 67
Aleea artiștilor de creaţie, expoziție cu vânzare.  Sursa: Iv Ceban/Facebook

Meșterii populari și artiștii plastici vor putea comercializa creațiile proprii, în cadrul expozițiilor cu vânzare, pe strada pietonală Eugen Doga și Aleea pietonală din strada Columna, în baza permisiunilor eliberate de către Direcția generală economie, comerț și turism (DGECT). Pentru comercializarea creațiilor proprii, conform tematicii, meșterii populari și artiștii plastici din Republica Moldova urmează să depună o cerere în acest sens în adresa Direcției. Termenul limită de recepționare a cererilor este 8 iunie 2021.

Selectarea participanților și lucrărilor care vor fi admise spre comercializare, cu eliberarea avizelor pentru participarea în cadrul expozițiilor cu vânzare, va fi efectuată de către Consiliului Consultativ al Direcției Cultură, din componența căruia fac parte oameni de artă.

Astfel, repartizarea locurilor pentru desfășurarea comercializării articolelor de artizanat și meșteșugărești, suvenirelor și picturilor va fi organizată de către DGECT, după principiul rotației, cu o periodicitate de 15 zile.

Reprezentanții primăriei menționează că, principiul de rotație se va aplica doar în cazul în care numărul adresărilor din partea artiștilor plastici va depăși numărul locurilor de vânzare.

Cererile de participare și poze ale lucrărilor urmează a fi depuse la sediul Direcției generale economie, comerț și turism din str. Columna, 106 sau prin email: [email protected]; Tel.: (022) 22-50-78, (022) 22-61-64, (022) 22-19-55, (022) 22-04-03.

Menționăm că pe „Aleea artiștilor de creaţie, expoziție cu vânzare” din Parcul Catedralei au fost finalizate lucrările de montare a 20 de platforme, ce vor servi drept suport pentru expoziția și comercializarea lucrărilor pictorilo.

Bugetul prevăzut pentru realizarea spațiului de comerț este constituit din surse oferite de către (TICA) - 80 mii dolari, precum și 700 mii lei alocați de Primăria Chişinău.

Târgul de suvenire și tablouri a fost evacuat din scuarul Mihai Eminescu în vara anului 2020, după ce Primăria Chișinău a decis reabilitarea scuarului.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media