Cetățenii Republicii Moldova pot călători în Spania în baza certificatului de vaccinare anti-COVID-19. Condițiile de intrare în țară, actualizate

9 iunie 2021, 10:50 Societate 756
Spania.  Sursa: wise.com

Din 7 iunie 2021, cetățenii Republicii Moldova, deținători ai pașaportului biometric, pot călători în Spania dacă dispun de un certificat de vaccinare, care atestă vaccinarea completă contra COVID19. Totodată, cei care doresc să călătorească în Spnia, o vor putea face în baza rezultatului unui test PCR, dar și în baza testelor antigen, informează Ministerul Afacerilor Externe și integrării Europene (MAEIE).

Astfel, certificatul de vaccinare trebuie să întrunească următoarele condiții:
- Să fie emis cu cel puțin 14 zile înainte;
- Să ateste vaccinarea cu un vaccin autorizat de către Agenția Europeană pentru Medicamente (AEM) și / sau OMS;
- Să fie în limba engleză, franceză, spaniolă sau germană;
- Acesta poate fi prezentat pe suport de hârtie sau în format electronic.

„Certificatul de vaccinare trebuie să fie confirmat prealabil de autoritățile sanitare spaniole, prin generarea unui cod unic QR de sănătate urmare completării formularului privind starea de sănătate de pe www.spth.gob.es sau utilizând aplicația gratuită Spain Travel Health (SpTH). Codul unic QR digital sau pe suport hârtie trebuie prezentat la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinație/punctele de control ale frontierei”, informează MAEIE.

Cetățenii care dispun de certificatul de vaccinare nu trebuie să prezinte un test PCR, antigen sau certificat de recuperare post-Covid.

Totodată, Spania menține excepțiile de intrare pentru mai multe categorii de cetățeni, după cum urmează:

a) Rezidenții statelor membre UE, statelor asociate spațiului Schengen, Andorrei, Monaco, Vaticanului și San Marino;
b) Deținătorii unei vize pe termen lung emise de un stat membru UE sau de un stat asociat Schengen;
c) Profesioniști din domeniul sanitar, inclusiv cercetători din domeniul sănătății și profesioniști din domeniul îngrijirii vârstnicilor care merg la munca sau se întorc de la muncă.
d)Transportatorii de mărfuri, inclusiv echipajele navelor și personalul aeronautic necesar pentru desfășurarea activităților de transport aerian;
e) Persoanele acreditate în Spania ca membri ai misiunilor diplomatice, ai oficiilor consulare și ale organismelor internaționale, militare și de protecție civilă precum si membrii organizațiilor umanitare, pentru exercitarea atribuțiilor oficiale;
f) Studenții care își desfășoară studiile în statele membre sau în statele asociate Schengen și care dețin permisul sau viza corespunzătoare pentru ședere pe termen lung, cu condiția ca merg în țara în care vor studia iar intrarea are loc în cursul anului universitar sau cu 15 zile înainte. Dacă destinația este Spania, iar durata șederii este de până la 90 de zile, este necesar de a demonstra că studiile se vor desfășura într-un centru de predare autorizat din Spania, înregistrat în registrul administrativ corespunzător, care oferă un program complet si frecvența la zi, precum si obținerea unei diplome sau a unui certificat de studii.
g) Muncitorii migrați de înaltă calificare, munca cărora nu poate fi amânată sau realizată de la distanță, inclusiv participanții la evenimente sportive de nivel înalt care au loc în Spania. În ambele cazuri aceste circumstanțe trebuie justificate documentar;
h) Persoanele care călătoresc din motive de familie imperative, justificate documentar;
i) Persoanele care călătoresc din motive de forță majoră sau a căror intrare este permisă din motive umanitare, justificate documentar;
j) rezidenților următoarelor țări: Australia, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Japonia, Israel, Coreea de Sud, Thailanda, Ruanda, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, China, precum și celor din Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze și Regiunea Administrativă Specială Macao a Republicii Populare Chineze.
k) Persoanele cu certificate de vaccinare, recunoscute si verificate de către Ministerul Sănătății, precum și minorii care îi însoțesc în cazul în care e permis de către Ministerul Sănătății.

Începând cu 07 iunie 2021, categoriile de pasageri menționate trebuie să prezinte la intrarea în Spania, UNUL dintre următoarele documente:

• un certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19 cu cel puțin 14 zile înaintea călătoriei;

• un test negativ PCR sau un test negativ antigen, emis în ultimele 48 ore, înainte de intrarea în Spania;

• un certificat de recuperare post-Covid (acesta poate fi un document eliberat de un serviciu medical la 11 zile de la depistarea infectării cu Covid. Acest certificat este valabil timp de 180 zile).


Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media