VIDEO/ FOTO/ Autocarul AUR Moldova, blocat la Varnița de mai bine de 9 ore: „Cu noi este poliția, că altfel ne călcau în picioare”

23 iunie 2021, 23:40 Politică 415
Autocarul AUR, blocat la Tvardița.  Sursa: Replica Media
Membrii Alianței pentru Unirea Românilor „AUR” Moldova, care s-au deplasat cu autocarul spre Tighina, au fost blocați la un așa numit punct de control din Varnița și nu sunt lăsați să treacă în regiunea din stânga Nistrului de pretinșii milițieni controlați de Tiraspol. Potrivit liderului AUR, Vlad Bilețchi, echipa de campanie este blocată de mai bine de opt ore.

„De mai bine de 8 sau 9 ore, suntem aici la un punct de control al documentelor, și nu ne permit să trecem să discutăm că cetățenii. Ei nu vor ca cetățenii să fie informați liber. Solicităm CEC și organelor internaționale care monitorizează regiunea transnistreană să ia act de aceste încălcări ale drepturilor omului. Aceste posturi de control sunt doar pentru a verifica dacă oamenii nu trec cu arme sau obiecte interzise. Noi nu avem nimic, în afară de aceste tricouri AUR.”, a declarat Vlad Bilețchi.

Unii membri AUR au instalat corturi și dau de înțeles că au de gând să înnopteze acolo.

„Am fost stopați de așa zișii milițieni ai așa zisei Transnistrii. De nouă ore nu primim niciun document prin care să ne spună motivul pentru am fost stopați. Ei spuneau că trebuie să ne retragem, că nu avem voie să facem agitație electorală. Ne-au luat documentele și ne-au promis că ne dau acel document. Așteptăm să vedem ce au de gând să scrie în el, să vedem dacă ne retragem sau nu. Din câte am înțeles, ei nu vor să scrie acest document, pentru că știu foarte bine că îl vom contesta în toate instanțele naționale și internaționale”, a declarat pentru Replica Media Valeriu Munteanu, membru AUR.

„Cu noi este doar poliția Republicii Moldova, care ne asigură protecția față de acești separatiști, că altfel ne călcau în picioare. Nu am văzut pe nimeni, miniștri, viceminiștri de la reintegrare, nimeni nu ne-a băgat în seamă în afară de Poliția Republicii Moldova”, a mai spus Munteanu.

Amintim că aceasta este a doua încercare a celor de la AUR Moldova de a ajunge la alegătorii din stânga Nistrului.

Săptămâna trecută echipa de campanie nu a putut trece de așa numitul post vamal de la Rîbnița, fiind stopată de un grup de pretinși grăniceri. Ultimii au întins, de-a lungul podului de pe Nistru, o bandă cu țepi, pentru a împiedica accesul membrilor AUR Moldova în regiunea transnistreană.


Amintim că CEC a aprobat deschiderea a 41 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media