Încă un minor și-a pierdut viața după ce s-a dus la scăldat: Un băiat de 14 ani s-a înecat în râul Prut

3 iulie 2022, 11:54 Societate 136
IGSU.  Sursa: IGSU

Încă un minor și-a pierdut viața după ce s-a dus la scăldat: Un băiat de 14 ani s-a înecat în râul Prut, raionul Ungheni. Salvatorii au recuperat cadavrul minorului în această dimineață.

Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, cazul a fost înregistrat în după amiaza zilei de 2 iulie pe plaja din municipiul Ungheni la ora 15:29.

Potrivit informațiilor parvenite de la Serviciul 112, un băiat de 14 ani s-a înecat în timpul scăldatului. Pentru efectuarea lucrărilor de căutare subacvatică la fața locului a intervenit un echipaj de scafandrieri.

În seara zilei de ieri lucrările au fost finalizate către ora 21:02, însă fără rezultat. În dimineața zilei de azi, misiunea salvatorilor IGSU a fost reluată și către ora 10:20 corpul neînsuflețit a minorului a fost recuperat pe suprafața apei de angajații Inspectoratului.

Toate circumstanţele cazului urmează să fie stabilite de organele de resort.

În acest context, IGSU îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile de comportament în preajma bazinelor acvatice. Oamenii sunt rugați să nu opteze pentru lacuri care nu sunt dotate cu stații de salvare și să evite intrarea în râuri și iazuri în condiții de decalaj a temperaturii apei și aerului.

Mai mult, persoanele sunt îndemnate să evite consumul de băuturi alcoolice dacă aleg să meargă la scăldat. O atenție sporită trebuie să fie acordată minorilor. Maturii sunt rugați sa-și monitorizeze strict copiii și să nu le permită aflarea de unii singuri în apă și în preajma râurilor și lacurilor.

De la începutul anului 2022 în bazinile acvatice din țară și-au pierdut viața 26 persoane inclusiv 3 minori.

Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media