În capitală va avea loc festivalul „Te salut, Chișinău!”, dedicat aniversării a 586-a de la prima atestare documentară a orașului

11 iulie 2022, 14:04 Cultură 86
Festivalul „Te salut Chișinău” 2022.  Sursa: chisinau.md

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii curente: 14-17 iulie 2022, în capitală va avea loc Festivalul „Te salut, Chișinău!”, dedicat celei de-a 586-a aniversări de la prima atestare documentară a orașului. Activitățile se vor desfășura pe strada pietonală Eugen Doga, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului" și în preajma Porților Sfinte (Arcul de Triumf).

Agenda evenimentului include diverse activități cultural-artistice: spectacole de muzică populară, ușoară etc., târguri ale meșterilor populari și artizanali, reprezentații teatrale, ateliere, expoziții, proiecții de filme documentare, activități pentru copii și bucătărie moldovenească tradițională.

Primarul General, Ion Ceban, a invitat toți chișinăuienii și oaspeții capitalei să participe la Festivalul „Te salut Chișinău!”.

„Chișinău este orașul pentru fiecare și trebuie să fie în continuă dezvoltare și în activitate. Iar asemenea acțiuni, cu muzică, teatru, expoziții și activități pentru cei mici ne adună împreună și ne fac să ne simțim bine împreună cu toți membrii familiei și cu toată comunitatea", a spus Ion Ceban.


Constituit ca așezare rurală medievală în primele decenii ale secolului al XV-lea, orașul Chișinău este atestat documentar pentru prima dată la 17 iulie 1436, când domnii Țării Moldovei Ilie și Ștefan „...au dat și i-au întărit lui Oncea-logăfăt pentru credincioasă slujbă” mai multe sate pe Răut. Stabilind hotarele acestor sate, documentul menționează: „...și la Bîc, de cealaltă parte, pe valea ce cade în dreptul Cheșenăului lui Acbaș, la Fântâna unde este Seliștea Tătărească în dreptul păduricii”, arată site-ul oficial al Primăriei Municipiului Chișinău.
Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media