Întrebarea filosofului român, Mihai Șora: „Cum să mesteci și să înghiți chitanțe? La un milion de ani după ce Homo Erectus a descoperit focul…?”

25 mai 2022, 08:58 Cultură 753
Casa familiei Dodon.  Sursa: Replica Media

Cunoscutul și apreciatul gânditor român Mihai Șora a dedicat o postare cazului perchezițiilor familiei lui Igor Dodon. În stilu-i caracteristic, marele filosof se întreabă cum e posibil „să mesteci și să înghiți chitanțe?”, aluzie la unul din cumnații fostului președinte al Republicii Moldova care în timpul perchezițiilor ar fi încercat să distrugă anumite înscrisuri și recipise care ar fi demonstrat achiziții de 700 de mii de euro, potrivit informațiilor oficiale prezentate de Procuratura Anticorupție.

„Înțeleg să fii șoarece de bibliotecă, să devorezi romane, să mănânci istorie (pe pâine sau cu mămăligă și mujdei), să rumegi filozofie, să respiri poezie.
Dar chitanțe? Cum să mesteci și să înghiți chitanțe?
La un milion de ani după ce 𝐻𝑜𝑚𝑜 𝐸𝑟𝑒𝑐𝑡𝑢𝑠 a descoperit focul…?”, se întreabă ironic Mihai Șora fără a oferi nume concrete sau alte detalii.
Mihai Șora este unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți filosofi și eseiști români în viață. Anul trecut, a împlinit venerabila vârstă de 105 ani, însă la acești ani nu și-a pierdut luciditatea și scrisul. Postările sale pe facebook sunt urmărite de peste 270 de mii de oameni și prezintă abordări proprii la toate evenimentele importante care se întâmplă în România și nu doar.
Cristian
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media