Daune de 450 milioane de hrivne provocate de armata rusă în regiunea Nikolaev, de la începutul războiului până la începutul lunii iunie

10 iunie 2022, 13:32 Ucraina 82
Regiunea Nikolaev, după bombardament.  Sursa: pivdenukraine.com.ua

Administrația Regională de Stat din Nikolaev anunță astăzi, 10 iunie, că de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, daunele din regiune sunt estimate la peste 450 milioane de hrivne.

Potrivit autorităților regionale Nikolaev, de la începutul războiului în regiunea Nikolaev, 4.783 de obiecte civile au fost avariate parțial sau complet. În special, în regiune au fost distruse peste 3.000 de unități de locuințe, 34 de instituții medicale, 210 de instituții de învățământ, 99 de instituții culturale, 42 de întreprinderi industriale, precum și infrastructura vitală (gaz, electricitate, apă, alimentare cu căldură).

Primarul orașului Nikolaev, Alexandr Senkevici, în interviul „RBC-Ucraina”, a declarat că în oraș sunt deteriorate 143 de obiecte ale proprietății municipale: școli, spitale, biblioteci, săli de sport etc, subliniază Hromadske.

De asemenea, au fost afectate 282 de blocuri, dintre care patru nu mai pot fi reparate, 374 de locuințe particulare, dintre care 36 au fost distruse.

La 8 iunie, autoritățile orașului Nikolaev au estimat daunele provocate de război la peste 450 de milioane de hrivne.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media