Vladimir Putin i-a decorat pe soldații Brigăzii 64, care au participat la masacrul din Bucha

18 aprilie 2022, 20:18 Rusia 241
Cadavre, Bucha.  Sursa: UNIAN

Președintele rus Vladimir Putin a remarcat „eroismul” soldaților din Brigada 64 de Puşcaşi Motorizaţi din cadrul Forţelor terestre ruse, pe care Ucraina îi acuză că au participat la abuzurile comise în orașul Bucha, lângă Kiev, scrie RBK. Luni, 18 aprilie, liderul de la Kremlin a acordat Brigăzii 64 titlul onorific de „gărzi” „pentru eroismul curajul și forța de care a dat dovadă personalul brigăzii în operațiunile de luptă pentru protejarea Patriei și a intereselor statului”.

Decretul a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice al Rusiei.

Documentul notează că titlul de „gărzi” a fost acordat „pentru eroismul, și curajul, forța și curajul arătat de personalul brigăzii în operațiunile de luptă pentru protejarea Patriei și a intereselor statului în conflictele armate”.

„Acţiunile abile şi decisive ale întregului personal (al brigăzii) în timpul operaţiunii militare speciale din Ucraina sunt un model de executare a sarcinii militare, a curajului, hotărârii şi a unui profesionalism înalt”, a afirmat Vladimir Putin.

Kremlinul nu indică unde se află sau unde au fost dislocate aceste trupe şi nici nu specifică misiunile lor.

Ucraina a acuzat armata rusă şi, în special Brigada 64, că au comis un masacru al civililor în Bucea, descoperit după retragerea soldaţilor ruşi pe 30 martie.

Numărul final al victimelor ucise în timpul ocupaţiei acestei localităţi la nord de Kiev este de 403 morţi şi 16 dispăruţi. Rusia dezminte acuzaţiile şi susţine că autorităţile ucrainene şi mass-media.

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a acuzat Rusia de comiterea unui „genocid” în Ucraina pentru a elimina „întreaga naţiune”, la o zi după descoperirea a numeroase cadavre pe străzile din oraşul Bucha, în apropiere de capitala Kiev după plecarea forţelor ruse.

Ministerul rus al Apărării a negat că armata rusă ar fi provocat masacrul din Bucha, invocând faptul că „toate fotografiile și videoclipurile publicate de regimul de la Kiev, care ar fi mărturie despre astfel de „crime” comise de personalul militar rus în orașul Bucha, sunt o nouă provocare.”

Viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk, a anunțat că cei care sunt implicați în tortura și execuția civililor vor fi condamnați pe viață. De asemenea, ea le-a transmis soldaților ruși aflați încă pe teritoriul Ucrainei să se comporte „în așa fel încât pentru tot restul vieții să nu fiți nevoit să căutați constant un gol unde să vă ascundeți”, deoarece „războiul se va termina mai devreme sau mai târziu.”

Preşedinta Maia Sandu, care s-a declarat „şocată” de „masacrul” din oraşul ucrainean, a declarat pentru data de 4 aprilie zi de doliu naţional în memoria victimelor de până acum ale războiului dus de Rusia în Ucraina.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media