ULTIMA ORĂ! Procurorul-șef interimar Dumitru Robu cere ridicarea imunității parlamentare a deputaților Partidului Șor Marina Tauber și Ilan Șor

19 mai 2022, 10:13 Justiție 387
Marina Tauber și Ilan Șor.  Sursa: zdg.md

Procurorul general interimar, Dumitru Robu a înaintat patru cereri Parlamentului Republicii Moldova prin care a solicitat ridicarea imunității parlamentare a deputatei fracțiunii Partidului Șor, Marina Tauber, și colegului acesteia de partid, deputatul fugar Ilan Șor.

Cei doi sunt cercetați în baza a 2 articole din Codul Penal: art. 243, punctul 3, litera a, b - spălarea banilor săvârşit de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală în proporţii deosebit de mari, și art. 190, punct 5 - escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a citit patru cereri din partea Procuraturii Generale, în vederea ridicării imunității, reținerii, arestării, percheziționării aleșilor poporului, ce vor fi examinate la o ședință ulterioară.

De menționat că, pe 23 decembrie 2021, deputatul fugar Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară. Parlamentarii au votat cererile procurorului general interimar, Dumitru Robu, în care sunt stipulate nouă capete de acuzare, privind ridicarea imunității parlamentare, cercetarea penală, reținerea, arestul, percheziționarea și trimiterea în judecată a deputatului Ilan Șor.

De menționat că toate cele nouă cereri de ridicare a imunității parlamentare a lui Ilan Șor, depuse de procurorul general interimar, Dumitru Robu, au fost votate de majoritatea deputaților prezenți la ședință, inclusiv celor din BCS. Astfel, potrivit lui Robu, Ilan Șor deținând funcția de primar de Orhei, iar mai târziu funcția de deputat, nu a indicat în declarațiile de avere bunurile soției sale, precum și conturile bancare.

Ilan Șor nu a fost prezent la nici o ședință a noului Parlament și a fost lipsit de salariu de deputat. Șor a plecat din țară în vara lui 2019, cand PD a cedat puterea. Dat în căutare internațională pentru fraude de proporții deosebit de mari, Șor evită să spună unde se află de fiecare dată când este întrebat.

Cât privește Marina Tauber, deputata a rămas în legislatura precedentă fără imunitate parlamentară, alături de colega acesteia Reghina Apostolova. Cele două fiind reținute, fiind anchetate în dosarul fraudei bancare. Însă, în octombrie 2020, deputatele partidului Șor, Marina Tauber și Reghina Apostolova, au fost scoase de sub urmărire penală.
Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media