Serviciul de Informații al SUA: Kremlinul are trei scenarii de desfășurare a războiului în Ucraina

15 iunie 2022, 08:58 Ucraina 511
Armata Ucraineană/ Imagine simbol.  Sursa: news.dtkt.ua

Serviciul de Informații al SUA anunță trei scenarii după care ar putea continua agresiunea rusă în Ucraina, precizând că „războiul se află într-o etapă critică care ar putea determina rezultatul pe termen lung al conflictului”, scrie CNN, cu referire la mai multe surse din cadrul serviciilor de informații americane și occidentale.

Potrivit CNN, Statele Unite se tem că Putin va putea în cele din urmă să folosească partea capturată a teritoriului Ucrainei ca pe o trambulină pentru progrese ulterioare.

Potrivit publicației, în prezent sunt luate în considerare trei scenarii posibile:

  • Rusia poate continua să obțină mici câștiguri incrementale în Donbas. Aceasta înseamnă progrese locale constante și poate progrese lente din cauza superiorității numărului de artilerie și personal;
  • Frontul se poate opri și rămâne nemișcat luni, dacă nu ani. Acest lucru va duce la pierderi uriașe de ambele părți, iar pentru Occident va crește semnificativ amenințarea unei agravări a crizei din cauza epuizării economiei mondiale;
  • Acest scenariu este considerat improbabil. Constă în faptul că președintele Rusiei, Vladimir Putin, decide să reconsidere sarcinile imediate ale invaziei, să declare „victorie” și să încerce să minimizeze operațiunile militare.

Serviciile de Informații ale SUA mai spun că din cauza faptului că Ucraina nu dispune încă de resurse suficiente pentru o contraofensivă de amploare în Donbas, inițiativa de a desfășura operațiuni militare pe acest front rămâne Rusiei, iar alegerea scenariului este făcută de Kremlin.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media