VIDEO/ „Occidentul a început războiul și noi folosim forța pentru a-l opri”. Putin susține o adresare către Adunarea Federală, la un an de la invazia în Ucraina

21 februarie 2023, 11:51 Rusia 420
Putin, discurs 21 februarie 2023.  Sursa: captură video

Președintele rus Vladimir Putin susține la Moscova discursul anual despre starea naţiunii în fața Adunării Federale, cu trei zile înainte de aniversarea invaziei în Ucraina. Liderul de la Kremlin și-a început discursul cu repetarea tezelor pe care le-a folosit de-a lungul anului trecut: precum că Rusia „a dorit să rezolve conflictul din Ucraina pe cale paşnică”, dar ţările occidentale au pregătit un „scenariu diferit” pe la spatele ei iar acum Rusia, potrivit lui, „a folosit și continuă să folosească forța pentru a opri războiul”, pe care Occidentul l-ar fi declanșat.

Putin a spus că în 1939 „Occidentul a deschis calea” către Germania nazistă, iar acum el creează o „anti-Rusie”. Putin a început să spună, de asemenea, că simbolurile militare naziste sunt folosite în mod masiv în Ucraina, iar în Occident „nu le pasă pe cine să mizeze în lupta împotriva Rusiei – principalul lucru este că luptă împotriva noastră”.

„Nimeni în Occident nu ia în considerare victimele umane, pentru că sunt în joc miliarde de dolari”, a spus Putin.

Discursul lui Putin este programat să dureze aproximativ o oră.


Preşedintele rus şi-a început discursul anual către naţiune la Moscova, la ora locală 12:05 (09:05 GMT), la o zi după ce preşedintele american Joe Biden a făcut o vizită-surpriză la Kiev şi a condamnat atacul „brutal” al Moscovei asupra unei ţări suverane.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media