Un biciclist de 12 ani a murit pe patul de spital, la trei zile după ce a fost lovit de o mașină la Stăuceni. Încă un minor se află în stare gravă la spital

24 februarie 2023, 11:52 Societate 2535
Accident Stăuceni.  Sursa: Alexandru Coşcodan/Facebook

Un adolescent de 12 ani a decedat astăzi, iar amicul său de 13 ani se află în continuare în spital în stare gravă după ce au fost loviți acum trei zile de o mașină în timp ce se deplasau regulamentar cu bicicletele pe traseul Stăuceni - Chișinău. Cei doi copii, unul campion și altul vicecampion la ciclism, au fost accidentați de un automobil condus de un bărbat de 48 de ani, care s-ar fi angajat într-o manevră de depășire pe banda dreaptă spre acostament. Șoferul a fost plasat în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr 13.

Despre decesul băiatului de 12 ani a anunțat tatăl acestuia.

„Valerian a decedat. Acum cu 13 min în urmă”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

Și poliția a confirmat decesul sportivului. Cu regret, copilul aflat în comă după ce a fost accidentat de o mașină în timp ce se deplasa cu bicicleta a decedat. Îndemnăm repetat conducătorii auto să manifeste atenție sporită la volan și să respecte dreptul la viață a fiecărui participant la trafic”, se arată într-un mesaj al IGP.

Potrivit poliției, accidentul a fost înregistrat marți, 21 februarie, la ora 16:45. Mașina marca Opel, condusă de un șofer în vârstă de 48 de ani, a lovit doi bicicliști minori. Cicliștii de deplasau regulamentar și erau echipați corespunzător.

În urma acestui accident, a reacționat și Federația de Ciclism din Republica Moldova care a făcut apel către organele responsabile ca să acorde atenție acestui accident și să ia măsuri.

Potrivit Federației de Ciclism din Republica Moldova, unul dintre băieți ea fost internat în stare gravă, iar al doilea a fost adus la spital în comă.

„Incidentul este revoltător și necesită o anchetă completă din partea organelor de drept”, au transmis joi reprezentanții Federației.

Activiștii au reacționat și au cerut repetat o separare clară dintre carosabil și pista pentru bicicliști, dar și să fie aprobată o distanță minimă pe care trebuie să o respecte un automobil față de un biciclist, iar în cazul în care aceasta este încălcată, să fie aplicate sancțiuni.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media