VIDEO/ Președintele SUA, Joe Biden, despre Republica Moldova de la tribuna ONU: Lumea democratică este peste tot (...) Trăiește în mândrii moldoveni care au obținut o victorie răsunătoare pentru forțele democrației

21 septembrie 2021, 18:51 Politică 827
Președintele american Joe Biden, susținând discursul său în cadrul celei de-a 76-a Adunare Generală a Națiunilor Unite.  Sursa: Getty Images

În primul său discurs în fața Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite în calitate de președinte al SUA, Joe Biden a declarat că „lumea se confruntă cu un deceniu decisiv”. Pe lângă aceasta, liderul de la Casa Calbă, în cele peste 35 de minute vorbite de la tribuna a ONU, a pomenit și despre situația politică actuală din Republica Moldova.

„Adevărul este că lumea democratică este pretutindeni. Trăieşte în activişti anticorupţie, în apărători ai drepturilor omului, jurnalişti, militanţii pentru pace. (…) Trăieşte în moldovenii mândri, care au reuşit o victorie răsunătoare pentru forţele democraţiei, oferind un mandat puternic de a lupta împotriva corupției politice și pentru a construi o economie mai incluzivă”, a declarat Joe Biden.Cea de-a 76-a Adunare Generală a ONU are loc în contextul unei crize climatice de amploare și pe fondului unui nou val al pandemiei de COVID-19. Potrivit CNN, Joe Biden le-a propus liderilor globali o cooperare globală în ceea ce privește pandemia și problemele de mediu.

La New York se află și președinta Maia Sandu, în perioada 21-22 septembrie la New York, SUA, unde va participa la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Instituția prezidențială anunță că miercuri, 22 septembrie, Maia Sandu va susține în plenul Adunării Generale a ONU un discurs (ora estimativă - 13.00/20.00 ora Chișinăului).

De asemenea, la New York, șefa statului va avea mai multe întrevederi bilaterale.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media