În Chișinău va apărea o bandă dedicată bicicliștilor. Lucrările, în plină desfășurare

10 decembrie 2021, 13:22 Auto 105
Amenajarea pistei pentru bicicliști pe bulevardul Dacia.  Sursa: chisinau.md

Serviciile municipale de profil amenajează în prezent o bandă dedicată bicicliștilor pe bulevardul Dacia, tronsonul str. Hristo Botev - bd. Traian. Proiectul pilot este implementat de Primăria municipiului Chișinău în colaborare A.O. Automobil Club din Moldova.

Lucrările au început pe parcursul săptămânii precedente, prin aplicarea liniilor de marcaj, iar în prezent sunt executate lucrări de montare a bolarzilor pentru securizarea bicicliștilor în perimetrul pistei.

Etapa următoare prevede instalarea indicatoarelor rutiere și aplicarea suplimentară a elementelor de marcaj a carosabilului.

Amenajarea benzii face parte din proiectul „Coridor Verde și Sigur” și are drept scop creșterea siguranței utilizatorilor de transport alternativ pe drumurile municipale.

Proiectul este realizat de către Project Line S.R.L., Platforma Urbana, A.O. Automobil Club din Moldova, în colaborare cu Direcția generală transport public și căi de comunicație și cu suportul financiar oferit de PNUD Moldova, GEF Moldova „Orașe verzi durabile pentru Moldova” și Grupul de lucru pentru transport alternativ - Alianța Biciclete Chișinău.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media