ULTIMA ORĂ! Vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, și-a dat demisia

5 noiembrie 2021, 10:11 Politică 273
Vlad Kulminski.  Sursa: gov.md

Vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, și-a dat demisia. Potrivit reprezentanților Guvernului, acesta a plecat din funcția din motive personale.

Informația pentru Replica Media a fost confirmată de consultanta principală în Direcția comunicare și protocol a Cancelariei de Stat, Aura Revenco.

Într-un comentariu pentru agenția de presă Infotag, Kulminki a menționat că motivul principal al demisiei ar avea legătură cu „evenimentele recente din familia sa, care cer prezența fizică practic non-stop”.

„Stimați prieteni, din motive personale am depus cererea de demisie din funcția de Vice-prim ministru pe reintegrare. Evenimentele recente din familie cer prezenta mea fizica practic non-stop, ceea ce nu-mi mai permite sa mă dedic în continuare pe deplin sarcinilor care se cuvin funcției deținute. In acest scurt timp am muncit si contribuit la asigurarea stabilității pe segmentele de care eram responsabil in timpuri deloc ușoare pentru tara noastră. Ii mulțumescdoamnei Prim-ministru, doamnei Președinte si întregii echipe pentru încredere. Rămân mereu la dispoziția colegilor pentru orice suport profesional de care va fi nevoie”, a declarat Kulminski.


Kulminski a fost numit în funcția de vicepremier în august 2021.

Acesta a fost Consilier pe politica externă și planificare strategică în Guvernul Maia Sandu. În perioada 2020 – 2021, a deținut funcția de Consilier pentru Reglementarea Conflictelor în cadrul Biroului anti-criza al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

A elaborat și a implementat programe în domeniul soluționării conflictelor și bunei guvernări din regiune, în cadrul diferitor organizații internaționale, inclusiv Dialog Umanitar din Elveția, PNUD, DFID, Banca Mondială. În perioada 2016 – 2019 a fost Directorul Executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS). A activat în calitate de expert politic la Ambasada SUA și cea a Marii Britanii în Moldova. Vlad Kulminski este magistru în Relații Internaționale și Studii Europene la Universitatea Central Europeană din Budapesta și mai deține un master în administrație publică de la Școala Maxwell de cetățenie și afaceri publice din New York, SUA. Vlad Kulminski este absolvent al programelor Fulbright și John Smith și al Programului pentru tineri lideri ai Conferinței de securitate de la München.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media