Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselski: Subiectele abordate

19 octombrie 2021, 19:57 Politică 145
Guvernul RM.  Sursa: Replica Media

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut astăzi, 19 octombrie, o discuție telefonică cu liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski. Guvernul, într-un comunicat de presă, anunță că au fost abordate subiecte ce vizează interesele cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Șefa Executivului a solicitat informații despre livrarea de electricitate prin centrala de la Cuciurgan, în condițiile în care volumele de gaze livrate de Moldovagaz s-au redus, despre rezervele de cărbune existente.

„Vadim Krasnoselski a dat asigurări că centrala de la Cuciurgan va îndeplini toate obligațiile contractuale pentru furnizarea în continuare a energiei electrice pentru partea dreaptă a Nistrului”, se arată în comunicat.

Totodată, au fost discutate scenarii de alternativă pentru gospodăriile casnice și agenții economici privind aprovizionarea cu gaze, dar și despre posibilitatea achiziționării de păcură sau alte tipuri de combustibil.

În altă ordine de idei, Natalia Gavrilița și Vadim Krasnoselski au trecut în revistă subiectele actuale de dialog și au subliniat importanța întâlnirii în formatul 5+2 pentru reglementarea transnistreană.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media