ULTIMA ORĂ! Șeful adjunct suspendat al PG, Ruslan Popov, plasat în izolatorul CNA pentru 20 de zile

19 octombrie 2021, 18:26 Justiție 287
Ruslan Popov.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Curtea de Apel Chișinău a schimbat măsura preventivă emisă de Judecătoria Chișinău pe numele șeful adjunct suspendat al Procuraturii Generale, Ruslan Popov, anchetat într-un dosar pentru îmbogățire ilicită. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de procurora de caz, Nadejda Busuioc.

Magistrații Curții de Apel Chișinău au admis parțial recursul depus de procurora de caz, care conduce urmărirea penală pe numele lui Popov, Nadejda Busuioc, care a solicitat aplicarea în privința procurorului suspendat a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile.

Astfel, potrivit deciziei judecătorilor CA, Ruslan Popov din arest la domiciliu va fi plasat în arest preventiv în izolatorul CNA pe un termen de 20 de zile.

Adjunctul suspendat al procurorului general, Ruslan Popov, a fost reținut sâmbătă, 9 octombrie, pentru 72 de ore. El este cercetat penal într-un dosar penal pe faptul îmbogățirii ilicite, inițiat de procurori în urma analizei unor investigații investigații jurnalistice și a probelor acumulate la acest caz.

La 11 octombrie, șeful adjunct suspendat al Procuraturii Generale, Ruslan Popov, a fost plasat pentru 30 de zile în arest la domiciliu, în dosarul în care este investigat de îmbogățire ilicită.


Ruslan Popov a fost subiectul unei investigații jurnalistice, realizate de jurnaliștii Anticorupție.md. Aceștia scriau că în 2019, Ruslan Popov a înregistrat pe numele soției 15 terenuri agricole, cu suprafața totală de 8,3 hectare, pentru care ar fi achitat 114,8 mii de lei.

De asemenea, acuzatorul locuiește într-o casă cu trei niveluri, cu suprafața de 211,8 metri pătrați, despre care, potrivit declarației de avere și interese personale, că ar costa 111,8 mii de lei, circa 5,8 mii de euro. Imobilul, cu o arhitectură modernă, este amplasat pe un teren de 24,32 ari, îngrădit cu gard din piatră.

Ruslan Popov susține că a fost ajutat de părinți și de socri să-și facă averea, dar a avut și economiile sale pe parcursul celor peste două decenii de muncă în Procuratură.

Popov ar conduce de mai mulți ani și o afacere agricolă, despre care spunea că e tot a părinților.

Miercuri, 7 octombrie, într-o conferință de presă, adjuncții suspendați ai PG, Ruslan Popov și Iurie Perevoznic au acuzat, într-un briefing de presă, membrii CSP Sergiu Litvinenco și Dorel Musteață de „interese personale” privind anchetarea șefului suspendat al PG.

Atât Popov, cât și Perevoznic și Roșioru, au fost suspendați din funcție în ziua în care a fost începută urmărirea penală pe numele lui Alexandr Stoianoglo.

Ulterior, Perevoznic și Roșioru au demisionat din funcții.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media