„Soluționarea conflictului transnistrean rămâne o prioritate”, a spus Doyle în fața Comisiei pentru relații externe a Senatului, unde a venit să-și confirme candidatura, alături de alți candidați.
„Statele Unite sprijină eforturile sub auspiciile Organizației Europene pentru Securitate și Cooperare de a proteja suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, recunoscând în același timp statutul special al Transnistriei. (...) „Trebuie să continuăm să facem presiuni asupra Rusiei, astfel încât aceasta să își îndeplinească obligațiile de a retrage trupele și munițiile din Moldova”, a spus diplomatul american.
Potrivit lui Logsdon, „influența malignă și dezinformarea rusă amenință dezvoltarea democratică a Republicii Moldova, programul de reformă ambițios și cursul său european”.
El a menționat că, dacă va fi aprobat de senatori, el va „colabora îndeaproape cu înalți oficiali, societatea civilă și partenerii internaționali pentru a sprijini programul de reformă democratică din Moldova și pentru a spori rezistența acestuia la influențe nocive și dezinformare”.
„Poporul moldovenesc a ales o cale îndrăzneață de reformă și integrare occidentală. Este în interesul nostru să o susținem”, a adăugat Logsdon.
Amintim că diplomatul Kent Doyle Logsdon a fost nominalizat la funcția de ambasador în Republica Moldova de către președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la 14 iulie anul curent.
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut în repetate rânduri, retragerea forțelor armate rusești și evacuarea depozitelor de muniții de la Colbasna. Cel mai recent mesaj în acest sens a fost rostit la tribuna ONU.
La rândul său, administrația nerecunoscută de la Tiraspol este împotriva unui astfel de scenariu.
