Nicu Popescu va pleca luni în Luxemburg, unde va primi chestionarul de aderare a R. Moldova la UE

9 aprilie 2022, 13:44 Politică 114
Ministrul de Externe, Nicu Popescu.  Sursa: Nicu Popescu via Facebook

Vicepremierul, ministrul facerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu merge la Luxemburg unde va primi chestionarul Comisiei Europene (CE) cu privire la cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE). Anunțul a fost făcut de șeful diplomației de la Chișinău.

Nicu Popescu merge luni, 11 aprilie, într-o deplasare la Luxemburg unde avea o întrevedere cu domnul comisar pentru vecinătate și extindere Olivér Várhelyi pentru a primi chestionarul.

„Completarea acestui chestionar, esențial pentru procesul de aderare la Uniunea Europeană, va necesita un efort instituțional enorm, însă sunt convins că împreună cu echipa de la Guvern și instituțiile naționale implicate vom reuși să sistematizăm cu succes toate informațiile solicitate privind modul de funcționare al statului, transpunerea a legislației europene, și politicile în vigoare”, a anunțat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media