Ministerul rus al Apărării neagă că a bombardat gara din Kramatorsk: „Rachetele tactice Tochka-U sunt folosite numai de forțele armate ucrainene”

8 aprilie 2022, 13:39 Rusia 453
Atac în gara din Kramatorsk.  Sursa: Vladimir Zelenskiy/Facebook

Ministerul Apărării al Federației Ruse a negat acuzațiile părții ucrainene precum că a atacat cu rachete gara feroviară din Kramatorsk, regiunea Donețk, care s-a soldat cu peste 30 de persoane decedate și peste 100 rănite, majoritatea fiind femei, copii și bătrâni. Potrivit părții ruse, rachetele tactice Tochka-U, ale căror fragmente au fost găsite în apropierea gării, sunt folosite „numai de forțele armate ucrainene”.

„Toate declarațiile reprezentanților regimului naționalist de la Kiev despre un presupus atac cu rachete al Rusiei asupra gării de cale ferată din orașul Kramatorsk pe 8 aprilie sunt o provocare și sunt absolut neadevărate. Pe 8 aprilie, forțele armate ruse nu au avut misiuni de trageri de foc în orașul Kramatorsk și nu au fost planificate”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Apărării rus.

Totodată, partea rusă susține că rachetele tactice Tochka-U, ale căror fragmente au fost găsite în apropierea gării din Kramatorsk și publicate de martori oculari, sunt folosite „numai de forțele armate ucrainene”.


Amintim că, două rachete au lovit o gară din Kramatorsk, un oraș din regiunea Donețk aflat sub jurisdicție ucraineană, ucigând 30 de oameni și rănind alți aproximativ 100, a anunțat vineri președintele companiei feroviare a Ucrainei, Oleksandr Kamîșin.

În stația atacată se aflau mulți civili care înercau să fugă din oraș, după ce zilele trecute autoritățile ucrainene au îndemnat populația din orașele de est „să se evacueze dacă există o astfel de oportunitate”.

Cu un mesaj la atacul din gara Kramatorsk, regiunea Donețk, unde sunt cel puțin 30 de persoane ucise, a venit președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy.

„Ocupanții au lovit gara Kramatorsk cu o rachetă Tochka-U, unde mii de ucraineni pașnici așteptau să fie evacuați... Aproximativ 30 de persoane au murit, aproximativ 100 de persoane au fost rănite. Poliția și salvatorii sunt deja la fața locului. Neavând puterea și curajul de a ne înfrunta pe câmpul de luptă, ei distrug cu cinism populația civilă. Acesta este un rău care nu are limite. Și dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată”, a declarat liderul de la Kiev.


Totodată, Serviciul de Securitate al Ucrainei anunță că autoritățile au demarat deja proceduri penale în urma atacului din gara Kramatorsk, regiunea Donețk. În prezent, acțiunile trupelor ruse sunt investigate în temeiul articolului 438 din Codul penal - încălcarea legilor și obiceiurilor războiului.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media