VIDEO/ Ministrul ucrainean de externe Dmitri Kuleba a cerut țărilor membre NATO să furnizeze Ucrainei mai multe arme: „Armata ucraineană și întreaga națiune ucraineană au demonstrat că știm să luptăm. Știm să câștigăm”

7 aprilie 2022, 09:54 Externe 84
Kuleba, la NATO.  Sursa: nato.int

Ministrul ucrainean de externe Dmitri Kuleba a cerut țărilor membre NATO să furnizeze Ucrainei mai multe armele necesare pentru a învinge armata președintelui rus Vladimir Putin. Kuleba a declarat acest lucru la un briefing comun cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de externe ai statelor membre ale Alianței.

„Am sosit la Bruxelles pentru a participa la reuniunea ministerială a NATO și voi avea întâlniri bilaterale cu aliații. Agenda mea este foarte simplă. Are doar trei puncte: despre arme, arme și arme”, a declarat Kuleba.

„Suntem convinși că cea mai bună modalitate de a ajuta acum Ucraina este să oferim tot ceea ce este necesar pentru a-l opri pe Putin și a învinge armata rusă pe teritoriul Ucrainei, astfel încât războiul să nu se extindă mai mult. În ultima lună, în ultimele săptămâni, armata ucraineană și întreaga națiune ucraineană au demonstrat că știm să luptăm. Știm să câștigăm. Dar fără aprovizionare durabilă și suficientă cu toate armele solicitate de Ucraina, aceste victorii vor fi însoțite de sacrificii enorme. Cu cât primim mai multe arme și cu cât ajung mai devreme în Ucraina, cu atât mai multe vieți omenești vor fi salvate”, a spus ministrul ucrainean.

La rândul său, secretarul general Jens Stoltenberg a declarat că „ceea ce faceți în fiecare zi, vă ridicați împotriva agresiunii ruse, inspiră întreaga lume”.

„ (...) Și este o nevoie urgentă de a sprijini în continuare Ucraina. Și la întâlnirea noastră de mai târziu cu miniștrii de externe ai NATO, sunt sigur că vom aborda nevoia de mai multe sisteme de apărare aeriană, arme antitanc, arme mai ușoare, dar și mai grele și multe tipuri diferite de sprijin pentru Ucraina”, a mai adăugat șeful NATO.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media