Forțele ruse au preluat controlul asupra centralei nucleare atomice din Zaporojie

4 martie 2022, 09:11 Ucraina 306
Centrala nucleară de la Zaporojie.  Sursa: observatorul.ro

Forțele ruse au preluat controlul asupra centralei nucleare atomice din Zaporojie, cea mai mare din Europa, potrivit anunțului făcut pe pagina ministerului de profil.

În urma incenndiului, unitățile ZNPP au rămas intacte, însă există daune în compartimentul reactor al unității № 1., ceea ce înseamnă că nu afectează siguranța unității.

„Sistemele și elementele importante pentru siguranța centralelor nucleare sunt în stare de funcționare. Până acum nu au fost înregistrate modificări ale stării radiațiilor”, anunță ministerul.

Starea unităților de alimentare:

Unitate de putere № 1: reparații planificate și preventive.

Unități de putere №№ 2, 3: deconectate de la rețea și răcirea instalațiilor nucleare.

Unitate de putere № 4: în funcțiune, putere electrică 690 MW.

Unități de putere № 5, 6: se realizează răcirea instalațiilor nucleare.

Potrivit comunicatului emis, personalul operațional monitorizează starea unităților de putere și asigură funcționarea acestora în conformitate cu cerințele reglementărilor tehnologice pentru funcționare în siguranță.

Amintim că autoritățile centrale din Republica Moldova au asigurat cetățenii că nivelul de radiație în țară nu înregistrează nicio creștere și că nu există pericol pentru populație, urmare a incendiului din această noapte de la centrala nucleară atomică din Zaporojie.

LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie și 3 martie.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media