Zelenski: M-am liniștit de mult privind NATO, după ce am înțeles că Ucraina nu este acceptată pentru că Alianța se teme de chestiuni controversate

8 martie 2022, 14:15 Ucraina 756
Vladimir Zelenski.  Sursa: Vladimir Zelenski/ Telegram

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a afirmat, într-un interviu acordat ABC News, că s-a liniștit de mult în privința aderării țării sale la NATO, după ce a înțeles că Ucraina nu este acceptată pentru că Alianța se teme de chestiuni controversate. Zelenski a declarat totodată că se poate găsi un „compromis” în privința teritoriilor separatiste.

Zelenski a spus că este pregătit pentru un dialog cu Vladimir Putin, dar nu este pregătit pentru capitulare, întrebat despre solicitările Moscovei pentru încetarea focului.

„Sunt pregătit pentru un dialog, nu suntem pregătiți pentru capitulare, pentru că eu nu sunt așa. În privința NATO, este vorba despre oamenii care m-au ales. M-am liniștit în privința acestei chestiuni cu mult timp în urmă, după ce am înțeles că NATO nu acceptă Ucraina, Alianței îi este teamă de chestiuni controversate și nu am vrut niciodată să fim o țară care primește ceva în genunchi și nu vom fi acea țară și nu vreau să fiu acel președinte”, a afirmat Vladimir Zelenski.

În privința solicitării Kremlinului privind Crimeea și recunoașterea celor așa-numitelor republici separatiste din Donbas, președintele Ucrainei a spus că poate să discute această chestiune și se poate găsi „un compromis”.

„Putem discuta și putem găsi un compromis cu privire la modul în care aceste teritorii vor continua să trăiască”, a afirmat Zelenski.

Acesta a adăugat că pentru el este important cum vor trăi oamenii din aceste teritorii care vor să trăiască în Ucraina.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media