Mihai Chirica obține în instanță revocarea măsurii controlului judiciar: Edilul își poate relua atribuțiile de primar al Iașiului

11 februarie 2022, 20:19 România 103
Mihai Chirica, primar Iași.  Sursa: Mihai Chirica/ Facebook

Primarul de Iași, Mihai Chirica poate să-și reia atribuțiile, după ce magistraţii Tribunalului Iaşi au admis, vineri, 11 februarie, plângerea sa şi au dispus revocarea controlului judiciar, la o săptămână după ce procurorii anticorupţie dispuseseră măsura preventivă într-un dosar în care edilul este suspectat de fals intelectual şi uzurpare a funcţiei publice.

„Admite plângerea formulată de petentul-inculpat Chirica Mihai, împotriva ordonanţei procurorului de luare a măsurii preventive a controlului judiciar din 04 februarie 2022 (...). Dispune revocarea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă prin ordonanţa procurorului din 04 februarie 2022 (...). Constată că petentul a fost asistat de apărător aleşi. Fără cale de atac. Pronunţată astăzi, 11 februarie 2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia judecătorilor, postată pe portalul instanţelor ieşene.

Amintim că, la începutul lunii februarie, Mihai Chirica a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru fals intelectual în formă continuată și instigare la uzurparea funcției. În urma acestei măsuri, el nu mai putea desfășura activitatea de primar, deoarece faptele de care este acuzat au legătură cu această funcție.

Mihai Chirica este vizat în două dosare penale. Unul dintre acestea, instrumentat de DIICOT, vizează o afacere cu un teren din centrul orașului. Chirica a susținut că este nevinovat și că are „conștiința împăcată în fața ieșenilor și a lui Dumnezeu”.
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media