Statele Unite ale Americii oferă Republicii Moldova 30 de milioane de dolari pentru gestionarea crizei refugiaților

20 martie 2022, 17:57 Economie 261
SUA și Moldova .  Sursa: bnm.md

Statele Unite ale Americii oferă Republicii Moldova 30 de milioane de dolari pentru gestionarea crizei refugiaților. Anunțul a fost făcut duminică, 20 martie, de ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, Kent Logsdon.

„Sunt onorat să anunț că Statele Unite va oferi mai mult de 300 de milioane de dolari drept asistență umanitară în întreaga regiune. Statele Unite va investi mai mult de 30 de milioane de dolari, în următoarele șase luni, pentru a ajuta la procesul găzduire a refugiaților.

Totodată, Guvernul SUA, prin Departamentul de Stat, furnizează 8,3 milioane de dolari din aceste fonduri pentru a sprijini activitatea Catholic Relief Services aici, în Moldova.

În parteneriat cu Guvernul R. Moldova și organizațiile internaționale de asistență vom folosi aceste fonduri pentru a oferi servicii de ajutor esențiale, așa cum sunt: paturi, produse de igienă și prânzuri fierbinți la adăposturi din toată țara”, a declarat Ambasadorul Logsdon.

La 6 martie, secretarul de Stat, Antony Blinken, a efectuat o vizită în Republica Moldova. Oficialul a anunțat atunci un pachet de susținere pentru Republica Moldova care se confruntă cu un flux enorm de refugiați ucraineni. Oficialul american a apreciat efortul moldovenilor, menționând că „Moldova merită gratitudinea internaționala” pentru modul cum gestionează această criză.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Afacerilor Interne a Republicii Moldova, pe teritoriul țării noastre se află la moment 98.367 cetățeni ucraineni.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media