VIDEO/ Ședința Parlamentului: Demisia lui Alexandru Ciuș din funcția de consilier al ANSC, aprobată

17 februarie 2022, 09:56 Politică 229
Parlament, vot în legislativ, deputat.  Sursa: Replica Media

Deputații s-au întrunit într-o nouă ședință plenară. În lectură finală, au fost dezbătute proiectele de lege privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcțiile de membri în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, legea pentru modificarea Codului educației, și modificarea legii privind piața produselor petroliere.

ACTUALIZARE: 10:05
Dintre cei 101 deputați, la ședința de astăzi sunt prezenți 86 de parlamentari.
Fracțiunea Partidului „ȘOR” boicotează ședința de astăzi a Parlamentului. „Cu toate acestea, deputații din majoritatea parlamentară, în loc să se mobilizeze, pentru a căuta soluții pentru aceste probleme, în loc să adopte legi, care să atenueze toate aceste crize, pierd timpul și își consumă energia pentru lucruri irelevante și absurde”, se arată într-un comunicat emis de formațiune.
ACTUALIZARE: 10:10
Deputatul BCS Constantin Starîș a solicitat audierea în plenul Parlamentului a șefului SIS și a ministrului Apărării în legătură cu o declarație făcută de președinta Maia Sandu în contextul conflictului Rusia-Ucraina. Solicitarea a fost respinsă.
ACTUALIZARE: 10:14
Deputatul BCS Grigore Novac a venit cu solicitarea ca ministra Sănătății Ala Nemerenco, prim-ministra Natalia Gavrilița și ministra de Interne Ana Revenco să fie audiate în Parlament în legătură cu polițistul care a oprit circulația, inclusiv o ambulanță, pentru a trece o coloană oficială. Cererea nu a fost susținută de majoritate.
ACTUALIZARE: 10:19
Radu Mudreac, deputat în fracțiunea BCS, a solicitat audierea ministrului Agriculturii Viorel Gherciu și ministrului Economiei Sergiu Gaibu în legătură cu „motivele neimplementării măsurilor privind comerțul intern”. Nici această inițiativă nu a fost susținută.
ACTUALIZARE: 10:32
Cu 56 de voturi, ordinea de zi a ședințelor plenare din perioada 17-25 februarie 2022 a fost aprobată în întregime.
ACTUALIZARE: 10:34
Mai mulți deputați, deputate și angajați ai secretariatului Parlamentului au venit la ședința plenară împreună cu copii în brațe. Această acțiune vine în legătură cu proiectul de lege ce urmează a fi aprobat, prin care să faciliteze deschiderea creșelor în cadrul companiilor. Potrivit inițiativei, angajatorul va avea dreptul să ofere servicii de îngrijire copiilor salariaților, până la 3 ani.

ACTUALIZARE: 11:00

Cu votul a 54 de deputați, candidatura lui Alexei Gherțescu a fost aprobată de plenul Parlamentului pentru funcția de președinte al Consiliului Concurenței. După procedura de vot, acesta a depus jurământul în fața legiuitorilor.

ACTUALIZARE: 11:07
Proiectul de lege privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcțiile de membri în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor a fost aprobat în lectură finală, cu votul a 54 de deputați.
ACTUALIZARE: 12:15
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu prezintă în plenul parlamentului proiectul de lege pentru modificarea Codului serviciilor media audiovizuale și a Legii comunicațiilor electronice, în susținerea trecerii definitive la televiziunea digitală terestră.
ACTUALIZARE: 12:37
Deputații pleacă în pauză până la ora 14:00.
ACTUALIZARE: 14:07
Deputații au revenit din pauză.
ACTUALIZARE: 14:43
Cu 56 de voturi, Legea cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și producției alcoolice a fost aprobată în prima lectură.
ACTUALIZARE: 15:19
Cu 57 de voturi ai deputaților PAS, a fost aprobat în prima lectură proiectul de lege pentru modificarea Codului vamal, prin care în Republica Moldova să fie permisă introducerea părților şi a accesoriilor uzate pentru autovehicule.

ACTUALIZARE: 15:30
Legislația Republicii Moldova va reglementa noțiunea de bullying.
ACTUALIZARE: 15:56
Parlamentul a luat act de demisia lui Alexandru Ciuș din funcția de consilier al ANSC.
ACTUALIZARE: 16:01
Ședința legislativă de astăzi, 17 februarie, s-a încheiat.
Urmăriți ședința Live:

Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media