VIDEO/ Zelenski, într-o nouă adresare video: „Nimeni în lume nu vă va ierta pentru această crimă împotriva pașnicului popor ucrainean”

1 martie 2022, 12:51 Ucraina 651
Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei.  Sursa: Vladimir Zelenski/Facebook

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, vine cu un nou mesaj video în care a condamnat atacul asupra clădirii Administrației Regionale din Harkov. Potrivit liderului de la Kiev, este vorba despre o rachetă care a fost lansată din Belgorod, un oraș rusesc aflat la doar 80 de kilometri distanță și care, după cum spune Zelenskiy, a avut mereu relații frățești cu cei din Harkov.

Această rachetă care a explodat în Piața Libertății, cea mai mare piață centrală a unui oraș din Europa, este un simbol al teroarei ruse față de Harkov, față de Ucraina, a mai spus Vladimir Zelesnki.

Liderul de la Kiev spune că, în ciuda pierderilor, Ucraina va continua să lupte pentru independența și libertatea sa.

De asemenea, Zelenski, l-a numit pe generalul Mihail Jernov în fruntea administrației militare a orașului Kiev pe durata războiului. Liderul ucrainean a spus că a numit un militar profesionist care să garanteze apărarea orașului, să blocheze accesul forțelor ocupante spre capitală, astfel încât oamenii din Kiev să aibă tot ce le trebuie. În același timp, el a subliniat că Vitali Kliciko rămâne primarul Kievului. „După război, ne vom întoarce la locurile noastre din capitală”, a spus președintele ucrainean.

În context, Zelenski a rechemat ambasadorii din Georgia și Kârgâzstan pentru consultări din cauza poziției lor față de criza ucraineană.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media