Trei angajați ai Poliției de Frontieră, reținuți într-un dosar de contrabandă cu țigări de peste 2,5 milioane lei

22 martie 2022, 13:05 Justiție 170
Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.  Sursa: Poliția de Frontieră/ Facebook

Șase membri ai unui grup criminal organizat transfrontalier, inclusiv trei angajați ai Poliției de Frontieră, au fost reținuți astăzi, 22 martie, de ofițerii SIS și procurorii PCCOCS, într-un dosar de contrabandă cu țigări în valoare de peste 2,5 milioane lei, caz investigat și de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), România.

Țigările de contrabandă erau ambalate în circa 285.000 pachete și au fost transportate în România, cu traversarea frontierei în apropierea municipiului Ungheni, în zilele de 2 și 3 ianuarie 2018. După livrarea țigărilor în Iași, acestea erau comercializate pe piața neagră, iar banii erau investiți în imobile și autoturisme de lux.

Pentru deconspirarea implicării celor șase reținuți, suplimentar probatoriului acumulat anterior, au fost realizate 18 percheziții în raionul Ungheni, inclusiv la sectorul Poliției de Frontieră din localitate, precum și în raionul Hâncești. În ceea ce privește investigațiile din România, acestea sunt desfășurate de procurorii DIICOT.

În continuare, procurorii PCCOCS urmează să audieze cel puțin șase persoane și să formuleze învinuirile în privința acestora, în vederea solicitării aplicării arestului preventiv – timp în care persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media