Leul moldovenesc înregistrează o ușoară scădere față de dolarul american și o creștere nesemnificativă față de euro

30 martie 2023, 08:10 Economie 70
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Moneda națională a Moldovei, leul moldovenesc, se menține stabil în raport cu principalele valute internaționale, înregistrând o scădere nesemnificativă față de dolarul american și o creștere minimă față de euro.

Conform datelor oferite de Banca Naţională a Moldovei, la data de joi, 30 martie 2023, rata de schimb valutar a leului moldovenesc comparativ cu dolarul american este de 18,43 lei pentru un dolar. Comparativ cu ziua precedentă, miercuri 29 martie 2023, când rata era de 18,47 lei pentru un dolar, moneda naţionala s-a depreciat cu aproximativ 5 bani.

În ceea ce privește raportul dintre leu moldovenesc și euro, acesta s-a apreciat uşor. Astfel că astazi cursul este stabilit la nivelul de 20.01 lei pentru un euro. Ieri cursul era stabilit la nivelul de 19.99 lei pentru un euro. Diferenţa fiind doar un ban.

Raporturile dintre leu şi alte valute majore precum hryvnia ucrainean (UAH), leu românesc (RON) și rubla rusă (RUB) nu au înregistrat schimbări semnificative. Astfel, cursul leului moldovenesc față de hryvnia ucrainean este de 0.50 lei pentru o hryvnie, față de leu românesc este de 4.04 lei pentru un leu românesc și față de rubla rusă este de 0.24 lei pentru o rublă.

Delia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media